İmamoğlu davası 21 Eylül'e ertelendi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 13 bin oy fark ile kazandığı 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında dönemin YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü.

İmamoğlu davası 21 Eylül'e ertelendi

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İmamoğlu'nun davasında karar çıkmadı
İddianamede İBB Başkanı'nın 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) eski başkanı Sadi Güven ve üyelere hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıkmadı. İmamoğlu’nun avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi. Bir sonraki duruşma 21 Eylül'e ertelendi.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi. Mahkeme, duruşmayı 21 Eylül'e erteledi.

CHP'liler destek için adliyede

CHP'lilerden oluşan kalabalık bir grup, İmamoğlu'na destek amacıyla adliyenin önüne gitti. Duruşmaya sadece 50 kişilik salon tahsis edildi. Avukatlar da dahil olmak üzere kalabalık dışarıda kaldı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, duruşma salonu önünde alkışlarla karşılandı.

Gerçek Gündem'in aktardığına göre,  İmamoğlu'nun avukatlarının reddi hâkim talebi reddedildi.  

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İBB Başkanı İmamoğlu'nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Davada mütalaasını açıklayan savcı, hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘siyasi yasak’ içeren 53. maddenin de uygulanmasını da istemişti. Davanın Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılacak duruşmada karar çıkması bekleniyordu. 

t24

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2022, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER