Marmaris'te orman yangı durmak bilmiyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan orman yangını devam ediyor.

Marmaris'te orman yangı durmak bilmiyor


Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını devam ediyor. Havanın kararmasıyla havadan müdahale durdurulurken, sabah saatlerinde havadan müdahale yeniden başladı. 


200 hektar alanın küle döndüğü yangına OGM, 20 helikopter,14 uçakla müdahale yapıldığını açıkladı. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ise yangına 4-5 tane helikopter müdahale edildiğini belirtti.

Gece boyunca karadan müdahale edilen yangına, sabahın ilk saatlerinden itibaren yeniden havadan müdahale edilmeye başlandı


Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda devam eden yangına havadan 20 helikopter, 14 uçak, karadan ise bin 480 personel yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Marmaris yangını 'Zoom Earth'te


Marmaris'te dün akşam başlayan ve 200 hektarı aşkın alanda etkili olduğu belirtilen orman yangınıyla ilgili Antalya Kuş Gözlem Topluluğu'ndan Gökçe Coşkun, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) veri tabanından aldığı canlı uydu görüntüleri ile yağmur radarı, rüzgar ve sıcaklık haritalarını yayımlayan 'Zoom Earth' uygulamasının görüntülerini paylaştı.(halktv)

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER