MHP,indirim kampanyası için teşkilatlarına genelge gönderdi

MHP, “Yurt Çapında İndirim Kampanyaları Başlatılması için parti teşkilatına genelge gönderdi

MHP,indirim kampanyası için teşkilatlarına genelge gönderdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:                             

“Döviz kurundaki büyük düşüşün ardından halkın kullandığı temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarında da ciddi oranda indirim yapılması beklenirken, umulan adımların atılmasında yavaş ve isteksiz hareket edildiği gözlemlenmektedir. Halkın yararına olacak indirimleri hızlandırmak üzere partimizce yurt çapında teşvik ve katılım kampanyası düzenlenmiş olup bu konuda teşkilatlarımıza bir genelge yollanmıştır.

Söz konusu genelge şöyledir:

“Bilindiği gibi, döviz kurundaki suni artış bahane edilerek uzun zamandır ekonomide olumsuz ve karamsar bir hava estirilmek istenmiştir.  Birtakım fırsatçılar da spekülatif ortamdan yararlanıp temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında aşırı artışlar yapmışlardır.

“PİYASALARDA BEKLENEN GÜVEN, YİNE HÜKÜMETTEN BEKLENEN ADIMLARLA SAĞLANMIŞTIR”

Ölçüsüz fiyat artışı furyası ve gerçek üstü piyasa şartları sebebiyle vatandaşlarımızın alım gücü düşmekle kalmamış, ekonomik sıkıntılara duçar olan halkın önemli bir kesimi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaya başlamıştır. Ancak kur korumalı TL vadeli mevduat sisteminin hayata geçirilmesi üzerine, döviz kurunda uzun süredir biriken spekülatif köpük temizlenmeye başlamış, dolara koşma yarışı da sonlandırılmıştır. Hem kurdaki yükselişi bahane ederek fahiş artışlarla vatandaşı soyma yarışına giren bazı firma ve kuruluşların, hem de siyasi spekülatörlerin kâr oyunu bozulmuştur. Piyasalarda beklenen güven, yine hükümetten beklenen adımlarla sağlanmıştır.

Ancak kurdaki düşüş hızı, kur bahane edilerek her alanda, her kalemde arttırılan fiyatların gerçek ve makul rakamlara indirilmesinde görülmemektedir. Kur reel değerlerine çekilirken; fiyatlardaki abartılı artışların sonlandırılması ve özellikle temel ihtiyaç maddeleriyle ilgili piyasa rakamlarının da gerçek değerlerine indirilmesi gerekmektedir.

“YURT ÇAPINDA TEŞVİK VE KATILIM KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTIR”

MHP olarak, halkın tükettiği temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarında indirime gidilmesi için yurt çapında teşvik ve katılım kampanyası başlatılmıştır. Bu bağlamda MHP teşkilatları bulundukları il ve ilçelerde esnafla, üretici ve tüccar kesimiyle, süpermarketlerin yöneticileriyle, sanayicilerle bire bir temasa geleceklerdir.

Teşkilat mensuplarımız, milletimiz adına ilgili herkesten indirim kampanyasına katkıda bulunmalarını talep edeceklerdir. Söz konusu kampanyaya katılımın yaygınlaştırılması için çabalarımız sürecektir.”

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2021, 19:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER