Migros depo işçilerinden iş bırakma eylemi

İstanbul’da Migros Esenyurt Deposu’nda çalışan Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler, asgari ücret ve yüzde 8’lik ücret zammına karşı iş bırakma eylemi başlattı.

Migros depo işçilerinden iş bırakma eylemi


Migros Esenyurt Deposu’nda çalışan temizlik işçisinden kamyoncusuna tüm sendikalı işçiler, teklif edilen yüzde 8’lik zammı kabul etmeyerek iş bıraktı. İşçiler iş bıraktıkları depoda bir araya gelerek, anlaşma sağlanıncaya kadar, buraya mal giriş çıkışına izin vermeyeceklerini söyledi. İşverenin direnişi kırmak için şehir dışından getirdiği işçilerin de çalışmasına izin vermeyeceklerini belirten işçiler, beklerken halay çekti.

Sosyal medya hesaplarından #MigrosDepoAyakta etiketiyle yaşananları kamuoyu ile paylaşan DGD-SEN temsilcileri, işçilerin yüzde 70 zam talep ettiğini açıkladı.

“DEPODAN TEK BİR ÜRÜN BİLE ÇIKMAYACAK”

Aralık 2021’de yemeklerin kurtlu çıkması ve çalışma şartlarının kötülüğü nedeniyle eylem yapan Migros Esenyurt Deposu çalışanları, bu kez de asgari ücret ve yüzde 8’lik ücret dayatması karşısında iş bıraktı. İşçiler sosyal medya hesaplarından yaptıkları açılamalarda, “Talebimiz kabul edilene kadar Migros Esenyurt Depo’da iş bırakma eylemimiz devam edecek, bu depodan tek bir ürün bile çıkmayacak” dedi.

ESENYURT MİGROS DEPO İÇİNE TOMA GETİRİLDİ

Migros Depo işçilerinin eylemi sürerken depoya çevik kuvvet polisleri ve TOMA getirildi. DGD-SEN’den yapılan açıklamada, “Esenyurt Migros Depo içine TOMA getirildi! Uyarıyoruz! Migros depo işçisi kol kola, birlikte. Sonuna kadar direneceğiz. Tek bir işçi kardeşimizin kılına dahi zarar gelmesine müsaade etmeyiz” denildi.

“400 İŞÇİ İL DIŞINDAN GETİRİLDİ”

DGD-SEN Genel Sekreteri Tekin Dikme, işverenin direnişi kırmak için işverenin il dışından 400 kadar işçi getirdiğini söyledi. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Dikme, “İşveren direnişi kırmak için diğer illerden 400 kadar işçi getirdi. Daha önce de 9 Aralık 2021’de kötü koşullar ve mobbinglere karşı direniş olmuştu. Bu bizim 2’nci direnişimiz. Şehir dışından getirilen işçiler de zor durumda. Covid-19 koşullarında konteynerlerde bir odada 16 kişi yatırılıyorlar. 10 gündür banyo da yapamadılar. Hatta yemekhanede yemek yemelerine de izin verilmiyor. Buraya sabah saatlerinde polis ve TOMA geldi. Ancak gelen tepkiler üzerine geri çekildiler. Şu ana kadar iş veren ile temas sağlanamadı” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2022, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER