Murat Hazinedar davasında yeni gelişme

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, görevden alınmasının gerekçelerinden biri olan 'görevi ihmal' suçlamasından, istinaf mahkemesinin bozma kararının ardından yapılan yeniden yargılama sonucunda beraat etti.

Murat Hazinedar davasında yeni gelişme

İstinaf mahkemesinin, ‘görevi ihmal’ suçundan verilen 5 ay hapis cezasını ‘usul ve yasaya aykırı’ bularak bozmasının ardından Beşiktaş Belediyesi’nin eski Başkanı Hazinedar İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılandı. 31 Mart'ta yapılan duruşmasında Hazinedar’ın avukatı Efe Murat Bulut hazır bulundu.

Mahkeme tutanağına yansıyan bilgilere göre, duruşmada İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesi'nin bozma ilamı okundu. Yeniden görüş bildiren Cumhuriyet savcısı, Hazinedar’ın görev süresi içerisinde imar işlerine ilişkin yetkisini devrettiğine işaret etti. Bu dönemde davaya konu olan bina ile ilgiyi gerekli yıkım için yazışmaların yapılıp, yıkım için gidildiği halde riskli yapılara ilişkin mevzuat uyarınca işlemin gerçekleştirilemediğini kaydeden savcı, bozma ilamı uyarınca Murat Hazinedar’ın atılı suçu işlediğine dair kesin delil bulunmadığının anlaşıldığını belirterek beraatına karar verilmesini istedi.

Avukat Efe Murat Bulut, önceki yargılamada hukuki dinlenilme ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini ve mütalaaya katıldıklarını söyleyerek müvekkilinin beraatını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, Hazinedar’ın üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olmadığını belirterek beraatına karar verdi.

"DOSYA HAZİNEDAR’IN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRTILMASINA GEREKÇE GÖSTERİLMİŞTİ”

Hazinedar’ın avukatı Bulut, karardan sonra yaptığı değerlendirmede, “Bu dosya Murat Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılmasına gerekçe gösterilmişti. İstinaf Mahkemesinin gerekçesi de belediye başkanlarının imar işleriyle ilgili önemli bir emsal oldu” dedi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Beşiktaş Belediyesi'nin eski Başkanlarından Murat Hazinedar hakkında, Beşiktaş Vişnezade Mahallesi'nde 1995 yılında ruhsat verilen bir binanın İmar Yasası'na aykırı olduğu ve gerekli işlemlerin yapılmadığı iddiasıyla 'görevi kötüye kullanma' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER