TOBB 154 ilçeye 154 okul yapacak

TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda bugün protokol töreni düzenlendi.

TOBB 154 ilçeye 154 okul yapacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü ile, 154 ilçeye 154 yeni okul kazandıracak. Protokolü imzalayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, “Bakanlık dönemimde attığım şu ana kadarki en güzel imza” dedi.  

 Törene, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve toplam 365 oda ve borsa başkanı katıldı. Milli Eğitim Bakanı Özer ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu birer konuşma yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklaması şöyle:

“BEŞERİ SERMAYEMİZİN NİTELİĞİNİ ARTIRMAK İLE İLGİLİ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ: En zararsız ve riski olmayan yatırımın eğitime yapılan yatırımdır. Ülkelerin en kalıcı ve sürdürülebilir sermayesi beşeri sermayedir. Onun için tüm ülkeler gibi Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı olarak, beşeri sermayemizin niteliğini artırmak ile ilgili gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz.

TOBB İLE İŞ BİRLİĞİNDEN MUTLULUK DUYUYORUM: Sadece kamu kaynakları ile yatırım değil, eğitime gönüllü paydaşlarla birlikte eğitim yatırımlarını yönetmek de çok kıymetli. Onun için Milli Eğitim Bakanlığı’nın en kadim ve en güçlü paydaşı TOBB ile çocuklarının nitelikli eğitime erişimini, kapasitesini ve verimliliğini artırmadaki iş birliğinden dolayı gerçekten mutluluk duyuyorum. Başkanımıza yıllardır sürdürdüğü bu başarılı çalışmalarından dolayı en içten duygularımı sunuyorum.

28 ŞUBAT SÜRECİ MESLEKİ EĞİTİMİ ENKAZA ÇEVİRDİ: Mesleki eğitimde yıllardan beri kronik bir problem olan 1999’daki katsayı uygulamasını, 28 Şubat Süreci’nin Türkiye’ye bir armağanı olarak enkaza çevirdiği mesleki eğitimi, toparlamadaki en büyük katkıyı yapan da TOBB. Yıllardan beri işveren tarafından dile getirilen, ‘Aradığım elemanı bulamıyorum, çırak gelmiyor, kalfa gelmiyor’ sözleri tarihin çöplüğüne gidecek.”

Hisarcıklıoğlu da şunları söyledi:

“TOBB OLARAK, TÜM EĞİTİM DESTEĞİMİZ 3,5 MİLYAR TL’YE ULAŞTI: TOBB olarak eğitime yönelik yaptığımız yatırım ve desteklerin toplam hacmi 3 milyar 587 milyon liraya ulaştı. Özel sektör olarak, nitelikli çalışan bulamamaktan, mesleki eğitimin ihtiyaçları karşılamamasından şikayet ediyorduk. Mesleki eğitimde kamu-özel sektör iş birliğini artırmak, özel sektörün rolünü güçlendirmek istiyorduk. Mesleki eğitim, özel sektörün insan kaynağını karşılamada en önemli vasıta olsun istiyorduk. Bu bizim 20 senedir gündemimizde olan bir konuydu.

154 İLÇEDE 154 YENİ OKUL İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ: Sektör ve Türkiye açısından yeni ve çok önemli bir girişim başlattık. Bunun gururunu ve sevincini yaşıyoruz. 81 İl’de 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir işe şimdi girişiyoruz. 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz. Odalarımızın ve Borsalarımızın faaliyet gösterdiği 154 ilçemize daha, yeni okullar kazandırıyoruz. İlçelerimize, hayırlı ve uğurlu olsun. Hamdolsun, bir zamanlar uzak birer hedef olarak duran eğitim ve sosyal sorumluluk projelerini, bugün gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün imzalanan protokol ile TOBB tarafından Türkiye’ye kazandırılan eğitim tesisi sayısının 307’ye ulaştı.

EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDAN ASLA ZARAR EDİLMEYECEĞİNİN BİLİNCİYLE ÇALIŞIYORUZ: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz.  Türkiye’nin girişimci gücü olarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizi kurucusu ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vurguladığı gibi; ‘Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milletinin sanatı, iktisadı ve edebiyatı gelişecektir.’ Okullarımız ülkemizin geleceğine, gençlerine ve yarının liderlerine armağan olsun. Söz konusu protokol ile TOBB, 26 ilk-orta okul, 67 lise, 11 fakülte, 21 öğrenci yurdu, 13 kapalı spor salonu, 6 atölye ve laboratuvar benzeri tesis, 1 üniversite, yurt dışında yapılan 8 okul olmak üzere 153 okul ve yeni yapılacak 154 okul ile toplamda 307 okulun hayata geçirilmesine öncülük etti.”

“EN GÜZEL İMZA”

Açıklamaların ardından Bakan Özer ve Hisarcıklıoğlu’nun söz konusu iş birliği protokolünü imzaladı. Bakan Özer, protokole imza atmasının ardından, “Bakanlık dönemimde attığım şu ana kadarki en güzel imza” diyerek, protokolün önemine vurgu yaptı.

Toplantının Mesleki Eğitim İstişare Toplantısı bölümü ise basına kapalı şekilde devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER