Türkiye'nin önde gelen 70 yazarı ve çizeri çocuklar için 'Kıpırtı'da bir araya geldi

Türkiye'nin önde gelen 70 yazarı ve çizeri çocuklar için bir araya geldi. Eksi 18 Edebiyat Topluluğu "Kıpırtı Çocuk Dergisi" hazırladı.

Türkiye'nin önde gelen 70 yazarı ve çizeri çocuklar için 'Kıpırtı'da bir araya geldi

 İki ayda bir yayımlanacak olan derginin 7-13 yaş aralığındaki çocuklara yönelik içeriklere sahip olacağı ve derginin sosyal medya platformlarından dinlenebileceği belirtildi. 

Eksi 18 Edebiyat Topluluğu tarafından 70 yazar ve çizer ile hazırlanan çocuklar için edebiyat içeriğine sahip "Kıpırtı Çocuk Dergisi" bugün yayım hayatına başladı. Derginin “Ağaç Yaşken Gelişir” ilkesi ile çocuklarda, okuma alışkanlığı, hayal gücü, yaratıcılık, merak, eleştirel düşünme ve sorun çözme becerilerinin gelişmesine katkı sunmayı amaçladığı belirtildi. Derginin üretim süreçlerinde çocukların yer amasının hedeflendiği duyuruldu. 

SOSYAL MEDYADAN DİNLENEBİLECEK

Derginin içeriği seslendirilerek sosyal medya platformları üzerinden dinlenebilecek. "Evrensel değerleri önceleyen hümanist bir bakış açısı ile hazırlanacağı" belirtilen dergide, edebi içerikler (öykü, masal, şiir, fabl), eğlendirici metinler (fıkra, bilmece), bilinç ve farkındalık geliştirici yazılar (söyleşi, çocuk hakları, doğa, ekoloji ve tarih), kitap ve film tanıtımları yer alacak. 

EKSİ 18 EDEBİYAT

Eksi 18 Edebiyat Topluluğu, İzmirli eğitimci ve yazar Nevzat Süer Sezgin’in çağrısı ile Yetişkinler İçin Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Atölyesi’ne katılan 70’den fazla yazar, çizer, editörün katılımı ile kuruldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2021, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER