Depeche Mode, The Red Bulletin’e konuştu

Neredeyse 40 yıldır sahnede ter döken Depeche Mode ekibi, The Red Bulletin Dergisi’ne konuştu.

Depeche Mode, The Red Bulletin’e konuştu

Geçtiğimiz yıl yayınlanan Spirit albümünün ardından çıktıkları ABD turnesi dönüşü The Red Bulletin Dergisi’ne konuşan efsanevi İngiliz yeni akım grubu Depeche Mode üyeleri Dave Gahan ve Martin Gore müzikle dolu dolu geçen hayatlarını anlattı.

1980’de Essex’te kurulan grup 40 yıla yaklaşan kariyerinde 14 albüm yayınladı. 1986’da Black Celebration albümüyle başarıyı yakalayan Depeche Mode, 1990 yılında çıkan Violator albümüyle müzikseverlerin aklına kazınan Enjoy the Silence ve Personal Jesus adlı şarkıları dünyayla tanıştırdı.

ABD turnesini sonlandıran grup Avrupa’ya geri dönüyor. Konser programlarına kaldığı yerden devam edecek olan Depeche Mode, Spirit Turnesi kapsamında Avrupa ülkelerinde konserler verecek.

40 yıla yakın müzik serüveninin tam hikayesi https://www.redbull.com/tr-tr/depeche-mode-roportaji adresinde yer alıyor.

Diskografimiz biyografimize dönüştü

Yıllardır müzik üretmeye ara vermeden devam eden Depeche Mode’un söz yazarı ve beyni Martin Gore, “Bizim diskografimiz aynı zamanda biyografimize dönüştü diyebiliriz. Şarkı yazmak, hiçbir gücün bastıramadığı bir tutkudur. Müzik üretemeye devam ettik, çünkü yapabiliyorduk. Her zaman yaşadığımız şeyleri yazmıyoruz belki ama hayatımızda benzer şeyler oluyor. Bunlar hem derinden ilgilendiğimiz temalar hem de bizi epey kızdıran şeyler olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Doksanlar bizim için fırtınalı zamanlardı

Grubun bir ara dağılma noktasına geldiğini iddialarını yanıtlayan Martin Gore, “Doksanlar bizim için gerçekten fırtınalı zamanlardı. Bize bir misyon yüklediler ve bunun altından nasıl kalkacağımızı bilmiyorduk. Bir grubu sadece herkes aynı fikirdeyse kontrol edebilirsiniz ve bu sadece müzikal tarzınız konusunda anlaşmakla ilgili değil, birçok farklı faktör var, her bir kişinin ayrı ayrı duygu durumları çok önemli. Bence tüm bunlar bize çizilen sınırlar ve birtakım olarak yola devam etmek için dikkat etmeniz gereken şeyler ve biz bunu başardık” şeklinde konuştu.

Ünlü olmak gibi bir tutkumuz yoktu

Grubun solisti Dave Gahan, “Ünlü olmak gibi bir tutkumuz yoktu. Bizi çeken, yönlendiren doğal ve güçlü bir merakla ilerledik adım adım. Bu tür durumlarda naif olursanız hayal kırıklığına da uğramazsanız, hatta böylece sonunda her şey güzel bir sürprize dönüşür” diyerek şöhreti, “Şöhret gerçek bir şey değil, medyanın yarattığı bir şey. Her şeyi çözdüğünüzü düşündüğünüz anda sizi yok edebilir. Şöhret tuzağına düşmek tehdit oluşturabilir ve dengenizi bozabilir. Bu yüzden kendinizi zihnen ve fiziksel olarak doğru noktada tutmalısınız. Ayrıca, aslında karşınızdaki kitle farklıdır. Dinleyiciler, müziğinize ve müzikal olarak yaptığınız şeylere odaklanırlar, kişisel yaşamınızda neler olup bittiğine değil” ifadeleriyle anlattı.

Limitler bazen gereklidir

Yaratıcılık sınırlarını zorlarken disiplini elden bırakmamak gerektiğini belirten Depeche Mode solisti, “Limitler aslında bazen gerekli olabilir. Yaratıcı işler de bir dereceye kadar disiplinli olmalıdır. O alanı kendi kendinize açabilirsiniz, özgürlük yaratıcılık için en önemli faktör. Ama her zaman bir kısıtlamayla da karşılaşıyorsunuz. Bitirmeniz gereken bir şarkı, kaydetmeniz gereken bir albüm ve çıkmanız gereken bir turne oluyor. Konsantre olamadığınız zaman bu kayıp giden zaman anlamına geliyor. Bunların hepsini yaşadık ve ders çıkardık. Artık nasıl hareket edeceğimizi biliyoruz ve istediğimiz ne ise onu alıyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER