AKAM anketi: İYİ Parti ve HDP barajı aşıyor

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) Başkanı Kemal Özkiraz'ın paylaştığı son ankete göre MHP baraj altında kalıyor, AK Parti de Meclis'te çoğunluğu kaybediyor.

AKAM anketi: İYİ Parti ve HDP barajı aşıyor

AKAM anketine göre CHP oylarını koruyor ve yeni kurulan Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti yüzde 13 oy alırken, HDP yüzde 12 ile Meclis'e giriyor.

MHP, AK Parti ile 'cumhur ittifakı' adı altındaki ittifakla barajı geçmese de Meclis'e girmiş olacak. MHP'nin kaç vekille temsil edileceğini ise AK Parti ile aralarında yapacakları protokolle belli olacak.

İYİ Parti ve HDP'nin de barajı geçmesiyle, AK Parti’nin 600 sandalyeli Meclis'te 275 milletvekili çıkararak çoğunluğu kaybetmesi öngörülüyor.

AK Parti ve MHP'nin ittifak yapması halinde hangi partiye oy verirsiniz sorusuna secmenin 45.2'si 'oyumu ittifaktan yana kullanırım' yaklaşımında.

AK Parti-MHP ‘cumhur ittifakı’ 45.2'ye göre 290 milletvekili, hayır bloğundaki partiler de 310 milletvekilliği kazanacak.

AKAM anketine göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP adayı kalabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER