Bahçeli'den ABD'ye sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Doğu Guta’da ilan edilen ateşkesin Afrin’i de kapsadığını iddia etmek PKK ağzı, YPG dili, savrulma halidir." dedi.

Bahçeli'den ABD'ye sert tepki

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili önemli mesajlar verdi.

"Yılan yuvasında yok edilecek"

MHP lideri Bahçeli, harekata desteğini şu sözlerle yineledi:

"Sabretmek, metin olmak, yeis ve yılgınlığa kapılmamak geldiğimiz bu aşamada tarihi önemdedir. İnanıyorum ki Afrin sokak sokak, ev ev temizlenecek, teröristlerin nefesi kesilip belleri kırılacaktır, yılan yuvasında yok edilmelidir. " 

"ABD'nin Türkiye'ye iki yüzlülükle parmak sallaması garabettir"

ABD'den gelen Türkiye ateşkes kararını iyi okumalı" açıklamasına da sert tepki gösteren Bahçeli, "YPG’nin koruyucu zırhı, can simidi, doğal ve kan müttefiki ABD’nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2401 Sayılı Kararını çarpıtması, Türkiye’ye kibirli ve iki yüzlü bir tavırla parmak sallaması tam anlamlıyla garabettir. Doğu Guta’da ilan edilen ateşkesin Afrin’i de kapsadığını iddia etmek PKK ağzı, YPG dili, savrulma halidir." dedi.

ABD'nin Suriye'de ateşkes açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) geçtiğimiz cumartesi günü aldığı 'insani yardımların yapılabilmesi için 30 günlük ateşkes' kararının tüm Suriye'yi kapsadığını iddia edip, "Türkiye bu mutabakatı iyice ve yeniden okumalı." demişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER