Böyle olur ege köylüsünün plates sporu

Seferihisar Belediyesi, Ulamış köyü kadınlarını pilatesle buluşturuyor

Böyle olur ege köylüsünün plates sporu

Belediye hizmet binasında antrenör Sema Yelbuğa yönetiminde haftanın iki günü düzenlenen egzersizlere büyük ilgi gösteren köylü kadınlar şalvarlarıyla spor yaparken, ağırlık için de pet su şişelerini kullanıyor.

 Pilates yapmaya başlayan Huriye Delen, "Klinik pilates bize çok iyi geldi. Uzun zamandır çektiğim diz ve boyun ağrılarım yok  


. Belediye hizmet binasında antrenör Sema Yelbuğa yönetiminde haftanın iki günü düzenlenen egzersizlere büyük ilgi gösteren köylü kadınlar şalvarlarıyla spor yaparken, ağırlık için de pet su şişelerini kullanıyor. Pilates yapmaya başlayan Huriye Delen, "Klinik pilates bize çok iyi geldi. Uzun zamandır çektiğim diz ve boyun ağrılarım yok oldu” dedi.

Seferihisar Belediyesi, pandemi nedeniyle sosyalleşemeyen ve spor aktivitelerine ulaşamayan kadınları klinik pilatesle tanıştırdı. Ulamış köyünde geçimlerini çiftçilik ve pazarcılıkla sağlayan kadınlar şalvarlarla spor eğitimlerine katılırken, bazen ağırlık için de su şişelerini kullanıyor. Seferihisar Ulamış köyü belediye hizmet binasında gerçekleştirilen pilates eğitimleri jimnastik antrenörü, emekli beden eğitimi öğretmeni Sema Yelbuğa yönetiminde haftada 2 gün gerçekleştiriliyor.

DİĞER KÖYLERE DE YAYILACAK

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında da tamamlayıcı olarak kullanılan klinik pilatesin eklem ağrılarından duruş bozukluklarına kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiğine değinen Eğitmen Sema Yelbuğa “Pilates egzersizleri ağrıyı azaltmaya, işlevleri iyileştirmeye ve kasları güçlendirmeye de yardımcı oluyor. Ayrıca içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde sağlığımız için spor çok önemli. Öncelikle bağışıklığımızı güçlendirirken belli bir yaştan sonra başlayan eklemlerimizdeki kireçlenmeleri de tedavi edici özelliğe sahip. Seferihisar Belediyesi ile Ulamış Köyü’nde başladığımız projemize diğer köylerde de devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.
 
BAŞKAN YETİŞKİN: HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, her konuda hemşehrilerinin yanında olduklarını belirterek, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Kadınlarımız, çocuklarımız için farklı spor kursları düzenliyoruz. Pandemi nedeniyle bunları azaltmak ya da ara vermek durumunda kaldık. Pandemi sonrası kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.  

"UZUN ZAMANDIR ÇEKTİĞİM DİZ VE BOYUN AĞRILARIM YOK ARTIK"

Pilates eğitimine katılan Huriye Delen ise, “Seferihisar Belediyesi’nin bize sunduğu bu olanak sayesinde spora başladık. Salgın döneminde de sağlıklı kalabilmek ve bağışıklığımızı güçlü tutabilmek için spor çok önemli. Klinik pilates bize çok iyi geldi. Uzun zamandır çektiğim diz ve boyun ağrılarım yok oldu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2021, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER