Aleviler teröristtir diyen doktor hakkında karar: Cezası ertelendi

İstanbul Üniversitesi (Çapa) Tıp Fakültesi'nde kendisine tedavi için gelen hasta İbrahim Kartal’a nereli olduğunu sorduktan sonra ayrımcılık yapan Prof. Dr. A.Ş.D.’nin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Aleviler teröristtir diyen doktor hakkında karar: Cezası ertelendi


Tedavi için gelen hastaya “Alevilerin hepsi teröristtir" diyen Prof. Dr. A.Ş.D.’nin yargılandığı davada karar verildi...


Tedavi için gelen Kartal’a "Aleviler Cemevi'nde dansöz oynatıyor. Şarap içiyor, buralar cümbüş evidir. Böyle bir din mi olur? Hepsi teröristtir. Aleviler ve Kürtler DHKP-C ve PKK’lıdır. Alevilerin hepsi teröristtir" dediği iddia edilen Prof. Dr. A.Ş.D.’nin yargılandığı davada karar verildi.

PİŞMANLIK GÖSTERMEDİ

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, İbrahim Kartal, avukatı Efkan Bolaç aracılığıyla doktor hakkında şikayetçi olmuştu, bugün davanın 4. duruşması görüldü.

İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi, Prof. Dr. A.Ş.D.’nin Türk Ceza Kanunu’nun “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasının yer aldığı 216/2. Maddesi'nden suçlu bulunduğunu açıkladı.

Doktorun, 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, pişmanlık göstermediği için indirim uygulanmamasına hükmedildi.

CEZA ERTELENDİ
Prof. Dr. A.Ş.D.’nin sabıkası olmaması nedeniyle, hapis cezası ertelendi. 1 yıl boyunca denetimde kalacak, bu sürede kasıtlı bir suç işlemesi durumunda aldığı hapis cezası infaz edilecek. 


 
A.Ş.D.’nin karara istinaf mahkemesinde itiraz hakkı bulunuyor.

NE OLMUŞTU?
İbrahim Kartal, 8 Temmuz 2015’te tedavi olmak için Çapa’daki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine gitti ve muayene için doktor A.Ş.D.’nin odasına girdi. Kartal, şikayet dilekçesinde olayı şöyle anlattı:

"Doktor A.Ş.D. beni muayene ettikten sonra masasına oturdu. Nereli olduğumu sordu. Ben Sivaslı olduğumu söyledim. ‘Alevi misin?’ diye sordu. Evet, dedim. Bunun üzerine profesör olmuş bir kişiden beklenmeyecek şekilde iftira ve hakaretlerle dolu sözler sarfetmeye başladı.

Kendisi bana ‘Aleviler Cemevi’nde dansöz oynatıyor. Şarap içiyor, buralar cümbüş evidir. Böyle bir din mi olur? Hepsi teröristtir. Aleviler ve Kürtler DHKP-C ve PKK’lıdır. Alevilerin hepsi teröristtir’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2021, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER