Ankara'da 68 köpeği tutsak eden kişiye para cezası

Ankara Valiliği ekipleri Keçiören’de köpek operasyonuna çıktı. Operasyonda bir binanın alt katında uygunsuz koşullarda tutulan 68 köpek bulundu.

Ankara'da    68 köpeği tutsak eden kişiye para cezası

 Ankara Valiliği ekipleri, Keçiören’de bir eve yaptıkları baskında uygunsuz koşullarda barındırılan 68 köpeği kurtardı. Köpekler belediyeye teslim edilirken, köpekleri bu koşullarda tutan kişiye toplam 12 bin 308 TL para cezası kesildi.

 Köpekleri bu koşullarda tutan şahsa, 12 bin 308 lira para cezası kesilirken, köpekler  Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Valilikten kurtarılan köpeklere ilişkin yapılan açıklamada şunlar belirtildi: 

"2 Aralık 2020 tarihinde yapılan bir ihbar üzerine; ekiplerimizce ihbarda bildirilen ve ilimiz Keçiören ilçesinde bulunan adreste gerçekleştirilen denetimler neticesinde, bir binanın alt katında hayvanların yaşamasına elverişli olmayan koşullarda farklı türlerde 68 köpeğin bulunduğu tespit edilmiştir. Bahse konu adreste el konulan 68 köpek, Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiş; yakalanan şüpheliye, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 5. Maddesi gereğince hayvan başına 181 lira olmak üzere toplamda 12 bin 308 lira cezai işlem uygulanmış, ayrıca olayın sorumluları hakkında adli işlem başlatılmıştır."

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2020, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER