Ayvalık'ı hortum vurdu yer yerinden oynadı

Ege Bölgesi'nde dün akşam saatlerinde yaşanan hortum, İzmir'in Çeşme ilçesinin yanı sıra Balıkesir'in Ayvalık ilçesini de vurdu.

Ayvalık'ı hortum vurdu yer yerinden oynadı


Ayvalık'ta dün akşam saatlerinde yağışla birlikte fırtına ve hortum çıktı. İlçede özellikle sahil bölgelerinde etkili olan fırtına, çok sayıda ev ve işyerinin çatısını uçurdu. Uçan çatı parçaları ve devrilen ağaçlar, park halindeki araçlarda maddi hasara yol açtı.

Çok sayıda tekne ise alabora oldu. Kentte, bir süre elektrik kesintisi yaşandı. Fırtına sonrasında bölgede inceleme yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sokağa çıkma yasağı sayesinde olası bir felaketten dönüldüğünü söyledi. 

Hortumun geçtiği noktalarda ciddi hasarlar yaşandığını belirten Ergin, "Hemşehrilerimize  geçmiş olsun, kimse merak etmesin, hasar gören yerlere yetişmeye çalışıyoruz, buradayız, sahadayız, can kaybı olmaması tek tesellimiz" dedi.

Dün akşam saatlerinde Çeşme'de denizden gelen hortum, kısa süre içerisinde şehirdeki ev ve işyerlerine ciddi hasarlar verdi, otomobilleri ters çevirdi, tekneleri alabora etti.

Hortum nedeniyle 18 kişinin yaralandığı öğrenildi. Sağanak yağış ve ceviz büyüklüğündeki dolu yağışıyla birlikte kent merkezinde ve bazı ilçelerde sel yaşandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2021, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER