Meteoroloji'den açıklama :Kar yağışı devam edecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hafta boyunca peş peşe yapılan ‘son dakika’ uyarılarının ardından önceki gece başlayan kar yağışı dün gün boyunca İstanbul’da etkisini gösterdi.

Meteoroloji'den açıklama :Kar yağışı devam edecek mi?


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hafta boyunca peş peşe yapılan ‘son dakika’ uyarılarının ardından önceki gece başlayan kar yağışı dün gün boyunca İstanbul’da etkisini gösterdi. Kar yağışının devam ettiği kentte her yer beyaz örtüyle kaplandı. Yoğun kar yağışının bugün de sürmesi bekleniyor. İşte Meteoroloji'nin son uyarısı...

İSTANBUL'DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, il genelinde bugün yer yer yoğun olarak görülen kar yağışlarının, pazartesi ve salı günü de kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere yerel kuvvetli (5-20 santimetre) kar sağanakları şeklinde etkili olması öngörülüyor.


 
Kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ'DEN SON UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Şubat pazartesi gününe ilişkin uyarılarda bulundu. Yoğun kar yağışına ve kuvvetli yağışa dikkat çeken Meteoroloji'de "Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, Trakya'da biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor." açıklaması geldi.

Açıklamada ayrıca, "Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2021, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER