Prof. Dr. Hakan Ertin, İstanbul'da toprağa verildi

Prof. Dr. Ertin için bugün, görev yaptığı İÜ'de anma töreni düzenlendi

Prof. Dr. Hakan Ertin, İstanbul'da toprağa verildi

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, törende yaptığı konuşmada, "Çok kıymetli bir değerimizi kaybettik. Çok ani bir ölüm oldu. Özellikle az bulunan tıp etiği alanındaki hocalarımızdan üç tanesinden biriydi. Bu alan tıbbın en az ve en zor yetişen alanlarından biriydi. Kalp krizi ataklarının çok olacağını söylüyoruz. İnsanların ihmal edeceğini, bazı zorluklarla karşılaşılacağını biliyoruz. Bir buçuk sene içerisinde İstanbul Üniversitesi olarak çok sayıda değerimizi kaybettik. Çok üzgünüz gerçekten" dedi. 

"KİTAPLARI İLE ETİK DEĞERLERE DOKUNAN BİRİYDİ"

İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerim Güler de "Kitapları ile etik değerlere dokunan biriydi. İnsan ne zaman doğar, ne zaman ölür kitabı da bugüne çok uygun. 'Sevdiği biriyle karşılaştığı zaman doğar, bir yakını öldüğü zaman ölür' diyordu. Çok anlamlı bir sözle kitabı noktalandı" diye konuştu.

Prof. Dr. Ertin'le birlikte bir kitap hazırlığında olduğunu ve en son dün 16.30 sıralarında görüştüğünü söyleyen Prof. Dr. Nuran Yıldırım ise "Duygusal bir travma yaşıyorum. Beraber bir kitap hazırlıyorduk. En son 16.30'da kitap için görüşmüştük. Sonrasında ölüm haberini aldım. Çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ertin'in çalışma arkadaşı, Prof. Dr. Arın Namal da "Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı'nın, fakültemizin çok kıymetli bir öğretim üyesi. Ana Bilim Dalımızda üç öğretim üyesiydik. Çok değerli bir arkadaşımızı kaybettik. Alanımıza çok büyük hizmetleri vardı. Büyük bir gönüllülükle çalışıyordu" dedi.

Prof. Dr. Hakan Ertin, törenin ardından Bahçelievler Kocasinan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2021, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER