Vergi borçlarını yapılandırma sırasında sosyal mesafe yok sayıldı

Vergi borçlarını yapılandıranlar için bugün ilk taksitin son günü. Vergi daireleri tıka basa dolu. Sosyal mesafeye dikkat edilmediği görüldü.

Vergi borçlarını yapılandırma sırasında sosyal mesafe yok sayıldı


Bugün ilk taksitinin son günü olan vergi, trafik cezası ve KYK borçlarını ödemek isteyen vatandaşlar vergi dairelerine akın etti. Mesai 16.00'da bitmesine rağmen sıra alanlar bin 500'ün üzerinde kişiyi beklemek zorunda. Yetkililer ise sıra bitene kadar tahsilat yapılacağı bilgisini verdi. İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan Alemdağ Vergi Dairesi'nde sosyal mesafe hiçe sayıldı. Vatandaşlar ise isyan ediyor. Vergi dairesinde kapılar sırası olanlara dışındakilere kapatıldı. 

HAFTA SONU AÇIKTI 

Vergi ve prim borçları yapılandırmalarının ilk taksit ödemesi için son gün olan 1 Mart mesai bitimine doğru vergi dairelerinde yoğunluk artmaya devam ediyor. Daha önce başvuru süresi 31 Aralık'tan Ocak sonuna uzatılmıştı. Bu kez uzatma olmadığı için vatandaş yapılandırmadan faydalanmaya devam edebilmek adına borcun ilk taksitin süresi geçmeden ödenmek için vergi dairelerine akın etti. Vergi daireleri bugün yoğunluk yaşanmaması için hafta sonu da hizmet vermişti. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2021, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER