Zeynep Şenpınar'ın katilinin akıl sağlığı yerinde çıktı

Muğla’da, Zeynep Şenpınar’ı 37 defa bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan, boksör Selim Ahmet Kemaloğlu hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, zanlının cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi.

Zeynep Şenpınar'ın katilinin akıl sağlığı yerinde çıktı


Muğla’nın Menteşe ilçesinde 24 Mayıs 2020’de Zeynep Şenpınar’ı (24) vahşice öldürdüğü iddiasıyla Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun (27) cezai ehliyetinin tam olduğuna dair Adli Tıp raporu verildi. Davanın 28 Ocak’ta yapılan duruşması, sanığın Adli Tıp Kurumundan “ceza ehliyeti raporunun” gelmemesi nedeniyle ertelenmişti.

Zeynep Şenpınar’ı 37 defa bıçaklayarak vahşice katlettiği, ardından da aynı bıçakla kendisini yaraladığı iddia edilen boksör Selim Ahmet Kemaloğlu hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, zanlının cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi. Adli Tıp raporunda şunlar kaydedildi:

“Cezai sorumluluğunu müessir ve kişide şuur ve hareket serbestisini ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı, adli dosya tetkikinde sanığın mezkür suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak veya azaltacak boyuta bir akli arızanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye de rastlanmadığı, bu duruma göre Selim Ahmet Kemaloğlu’nun 24 Mayıs 2020 tarihinde sanığı bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur.”

Şenpınar ailesinin avukatı Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, “Zeynep’in katilinin ceza ehliyetinin tam ve eksiksiz olduğu mahkemeye bildirildi” dedi. Avukat Uzun şöyle konuştu:

“Ülkemizin kanayan yarası haline gelen ve el birliği ile mutlaka çözmemiz gereken temel sorunlardan biri olan kadın cinayetlerinin ne yazık ki bir tanesi 24 Mayıs 2020'de Bayram gününde öğrenim için ilimizde bulunan Zeynep Şenpınar'ın boksör sevgilisi tarafından, hunharca, canavara hisle ve eziyet çektirerek öldürmesi sureti ile gerçekleşmişti. Türk Ceza Kanunu'nun ikinci bölümünde yer alan ceza ehliyetini azaltan ya da ortadan kaldıran nedenler arasında ki akıl hastalığının sanık yönünden tam olduğunu ve sanığın yapmış olduğu eylemin bütün sonuç ve değerlerini bilecek durumdayken bu suçu işlediğini yani ceza ehliyetinin tam ve eksiksiz olduğuna karar vererek durumu raporuyla mahkemeye bildirmiş bulunmaktadır

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2021, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER