22 Başkentli çiçekli ANFA ile sözleşme imzaladı

Kent ekonomisini canlandıracak uygulama kapsamında ANFA Genel Müdürlüğü, Ankaralı çiçek üreticilerinin yıllar içerisinde yeterli talebi görmemesi ve sebze üreticiliğine geçiş yapması üzerine harekete geçti.

22 Başkentli çiçekli ANFA ile sözleşme imzaladı

Geçtiğimiz yıl bin 15 çiftçiden ürettikleri nohutları satın alan Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdi de ANFA Genel Müdürlüğü aracılığıyla Başkentli çiçekçilerin ekonomisine katkı sağlamak ve çiçek üretimini teşvik etmek amacıyla sözleşmeli üreticilik modelini devreye soktu. 22 Başkentli çiçekçi, ANFA’nın satın alma garantisiyle yaz aylarına kadar kendi seralarında 3 milyon 800 bin çiçek yetiştirecek.

22 BAŞKENTLİ ÇİÇEKÇİ ANFA İLE SÖZLEŞME İMZALADI

ANFA Genel Müdürlüğü, yaklaşık 5 ay boyunca gerek kooperatiflerle gerekse çiçek üreticileriyle görüşerek seraları inceledi. Başka alanlara yönelen çiçekçileri yeniden kazanmak ve üretimi artırmak amacıyla bu yıl için 22 Başkentli çiçek üreticisiyle sözleşme imzalandı. ANFA Genel Müdürü Yıldırım Özer’in incelemelerde bulunduğu seralarda sözleşmelerini imzalayan çiçek üreticileri alım garantisi kapsamında çiçeklerini Büyükşehir Belediyesine satma imkanına kavuştu.

ANFA Genel Müdürlüğü, 22 çiçek üreticisinin üreteceği toplam 3 milyon 800 bin adet çiçeği yaz aylarında satın alarak, kent genelinde muhtelif alanlara dikecek.

HEM BAŞKENT EKONOMİSİ HEM ÜRETİCİ KAZANACAK

ANFA Genel Müdürlüğü ile sözleşme imzalayan çiçek üreticileri, sözleşmeli üreticilik modelinin hem kent ekonomisine hem de kendi ekonomilerine katkı sağlayacağını belirterek Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Mansur Yvaş'a teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2021, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER