Binlerce sazan balığı kovalarla gölete taşıdı

İzmir'de yaklaşık bir ay önce sel felaketine neden olan aşırı yağışlarda taşan Karaburun Bozköy Göleti'nin fazla sularıyla birlikte derelere geçen sazan cinsi küçük balıklar için kurtarma operasyonu yapıldı.

Binlerce sazan balığı kovalarla gölete taşıdı


 
İzmir'de aşırı yağışlar nedeniyle önceki ay taşan Karaburun Bozköy Göleti'nden derelere kaçan, zamanla suların çekilmesi ile küçük bir birikintide sıkışıp kalan sazan cinsi küçük balıklar kurtarıldı. Yürüyüş yapan bir grubun haber vermesi üzerine Karaburun Belediyesi ekipleri binlerce balığı kovalarla gölete taşıdı


Yağışların azalmasi ile birlikte sular çekilirken küçük su birikintisinde sıkışıp kalan balıkları şans eseri yürüyüş yapan bir grup fark etti ve Karaburun Belediyesi ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine ekipler Bozköy Göleti etrafında ağlar ve kovalarla kurtarma operasyonu başlattı. Gölet yakınındaki bir birikintilerisinde sıkışıp kalan binlerce balık, kovalarla Bozköy Göleti'ne taşınarak kurtarıldı.

"YAŞAM ALANLARINI KORUYORUZ"

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "İklim değişiklikleri sonucu kısü sürede mevsim normallerinin çok üzerinde yağışlar aldık. Bu yağışlarda Bozköy Barajı’nın taşması sonucu dere yatağındaki su birikintisine akan binlerce balığı ekiplerimiz kurtararak tekrar yaşam alanlarına kavuşturdu. İlçemizdeki her canlının yaşam alanlarını korumaya devam edeceğiz. Doğal afetlerin sebep olduğu hasarları gidermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2021, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER