Çukuruova Belediyesi, koronavirüse karşı psikolojik savaş başlattı

Çukurova Belediyesi, Covid 19 ile mücadele kapsamında “Evde Kal” çağrısıyla sosyal izolasyon yaşayan vatandaşların giderek bozulan psikolojik durumlarını düzeltebilmek için harekete geçti.

Çukuruova Belediyesi, koronavirüse karşı psikolojik savaş başlattı

Evden dışarıya adımını atmayan ya da zamanının çoğunu evde kalarak geçirmeye çalışan Çukurovalılar'ın kaygı düzeylerini dengelemek, psikolojik bağışıklıklarını ve ruhsal dengelerini güçlü tutmalarını sağlamak amacıyla psikolojik danışma hattı hizmete sokuldu.

Salgın tehdidi dolayısıyla insanların büyük bölümünün evde kalması sonucu yaşanan psikolojik sorunlar için harekete geçen Çukurova Belediyesi, kurduğu psikolojik danışma hattıyla ve telefonlara cevap veren psikolog ve uzman danışma ekibiyle  hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı.

Yapılan hizmetle ilgili olarak bilgi veren Belediye Psikoloğu Kader Alp, Covid 19 ile mücadele kapsamında “Evde Kal” çağrısıyla  sosyal izolasyon yaşayan vatandaşların giderek bozulan psikolojik durumları için Başkan Soner Çetin’in talimatıyla kurulan telefon danışma hattıyla her gün onlarca Çukurovalıya psikolojik terapi verdiklerini söyledi. Alp, telefonla yetersiz kalındığı noktada, randevu oluşturularak ücretsiz bire bir terapi hizmeti de verdiklerini söyledi.  

BAŞKAN ÇETİN: "PSİKOLOJİK VE SOSYAL DESTEKLER DEVAM EDECEK"

Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, toplumun en küçük ve en temel yapısı olan aileyi ayakta tutma adına danışmanlık hizmeti vermeye başladıklarını söyleyerek, vatandaşların bedensel ve ruhsal sağlığını korumak için ve Covid 19 ile mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Başkan Çetin, en kısa zamanda dünyanın bu sorunu da atlatacağına olan inancının tam olduğunu belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2021, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER