Seyhan Belediyesi'Nden kadın istihdamını arttıracak uygulama

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Şaş’la birlikte Pınar Mahallesi’nde yarı zamanlı temizlik görevini yapan kadınların çalışmalarla bir araya geldi

Seyhan Belediyesi'Nden kadın istihdamını arttıracak uygulama

 Seyhan Belediyesi hayata geçirdiği kadınlara yönelik yarı zamanlı temizlik uygulaması ile hem kadınlar için istihdam sağlayıp onları sosyal güvence altına almayı hem de temizlik konusunda evlerinde gösterdikleri titizliği yaşadıkları mahallelere yansıtmalarını hedefliyor. Uygulama ile kadınlar, yarı zamanlı çalışıp, evlerini ve ailelerini ihmal etmeden sokakların temizliğini yapacak.

. Mahalle sakinlerinin uygulamayla ilgili duygu ve düşüncelerini öğrenmek isteyen Başkan Akay, uygulamayı Seyhan’daki tüm mahallelere yaymayı planladıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada temizlik ile hijyenin halk sağlığı açısından önemine işaret eden Başkan Akay, çok yönlü bir uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydetti.

Kadınların temizlik konusunda evlerinde gösterdiği titizliği, yaşadıkları mahallelere de yansıtacaklarına inandıklarını dile getiren Başkan Akay, “Mahallelerimizin temiz kalmasını istiyoruz. Bunu de titizlikleri nedeniyle en iyi kadınların yapacağını düşünüyoruz. Bu projeyle kadın istihdamını artırıp, onların sosyal güvenceye kavuşmalarını istedik. Mahallelerini de kendi evleri gibi görüp temizleyen kadın emekçilerimiz yarı zamanlı olarak çalışacaklar. Böylece evlerindeki işleri aksatmayıp, ailelerini de ihmal etmeyecekler” diye konuştu.

Çalışıp, sosyal güvenceye kavuşan ve ev ekonomisine katkıda bulunan kadın temizlik emekçileri de memnuniyetlerini dile getirerek, Başkan Akay’a teşekkür ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER