Pakistan Eski Başbakanı İmran Khan'a suikast girişimi!

Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan'ın konvoyuna açılan ateş sonucu yaralandığı bildirildi.

Pakistan Eski Başbakanı İmran Khan'a suikast girişimi!

Yerel basında yer alan bilgilere göre olay bir suikast girişimiydi.

Olaydan kısa bir süre sonra Imran Han konteynırdan kurşun geçirmez bir araca transfer edildi. Han'ın sağ bacağının bandajlandığı görüldü. Olayda ayrıca 4 kişi de yaralandı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜ

Ayağından yaralandığı öğrenilen Han, saldırı esnasında bulunduğu otobüsten indirilerek zırhlı araçla hastaneye sevk edildi. Saldırıda Han'ın Pakistan Adalet Hareketi (PTI) Partisi milletvekilinin de bulunduğu toplam 6 diğer kişi de yaralandı. 

Pakistan’da yayın yapan Dawn gazetesi, saldırganın AK-47 tipi tüfekle ateş açtığını, Han’ın 3 ya da 4 kez bacağından vurulduğunu bildirdi.

AFP'nin aktardığı son dakika gelişmesine göre, Han'ın yardımcısı Raoof Hasan durumu suikast düzenleme girişimi olarak tanımladı. Hasan, Han'ın sağlık durumunun stabil olduğunu söyledi.

Han'ın danışmanlarından Asad Umar Reuters'a yaptığı açıklamada, "Bir adam otomatik silahla ateş açtı. Birkaç insan yaralandı. İmran Han da yaralandı" dedi.

Han, erken seçim talebiyle İslamad'daki bir protesto yürüyüşüne liderlik ediyordu.

SUİKASTÇİNİN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Han'a yönelik suikast girşiminin görüntüleri de ortaya çıktı.

Saldırgan, öfkeli kalabalığın linç girişiminden kurtarılarak güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırıldı.

PAKİSTAN BAŞBAKANI SALDIRIYI KINADI
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, silahlı saldırıyı kınadı ve İçişleri Bakanlığı'na, derhal olaya dair soruşturma başlatılmasını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ALVİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, suikast girişiminde bulunulan eski Han’ın bacağına birkaç kurşun isabet ettiğini belirtti.

Alvi, “Cesur İmran Han'a hain suikast girişimi. Allah'a şükrediyorum ki kendisi güvende ama bacağına birkaç kurşun isabet etmiş ve umarım durumu kritik değildir. Bu saldırı şok edici, endişe verici, utanç verici, aldatıcı ve korkakça. Allah ona ve tüm yaralılara sağlık versin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2022, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER