İBB'den Büyük zaferin 100. yıla özel senfonik gece

İBB'den Büyük zaferin 100. yıla özel senfonik gece

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Zafer Bayramı’nda, şair Nazım Hikmet Ran’ın 'Kuvayi Milliye Destanı' adlı eserini sahneye taşıyacak. Anlatıcılar Edip Tepeli, Nergis Öztürk, Mert Turak ve Selen Öztürk, epik destanı 70 kişilik CRR Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirecek. Yenikapı etkinlik alanında 30 Ağustos Salı günü düzenlenecek etkinlikte, Anadolu rock müziğinin öncülerinden Moğollar da sahne alacak.

İBB, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yapılacak etkinlikleri yazılı açıklamayla duyurdu. Buna göre; Anadolu’nun işgalinden 30 Ağustos sabahına kadar olan süreçte mücadelenin zaferi sahneye taşınacak. İBB, bu tarihi zaferin 100. Yılında, Yenikapı’da senfonik anlatı, konser ve görsel şölenler düzenleyecek.

Zafer Bayramı etkinliğinde, usta şair Nazım Hikmet Ran’ın ölümsüz eseri Kuvayi Milliye Destanı’ndan bölümler, genç kuşağın dört önemli oyuncusu tarafından seslendirilecek. 'Kuvayi Milliye’den Kurtuluşa’ adlı senfonik anlatıya, Edip Tepeli, Nergis Öztürk, Mert Turak ve Selen Öztürk sesleriyle hayat verecek. Cumhuriyet’in önemli bestecilerinden geçen yıllarda yaşamını yitiren Muammer Sun ve yeni kuşağın önemli temsilcilerinden Murat Cem Orhan'ın besteleri eşliğinde 70 kişilik CRR Senfoni Orkestrası'yla büyük taarruz anlatılacak. İstanbullular, 80 kişilik koroyla Anadolu halkının bağımsızlık uğruna verdiği amansız mücadeleyi bu senfonik anlatıyla aşama aşama dinleyecek. 

YARIM ASIRLIK REPERTUARLA MOĞOLLAR

Türk rock müziğinin öncülerinden Moğollar grubu da aynı gece, Zafer Bayramı’na özel repertuarıyla sahne alacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, inancın, birliğin ve mücadelenin ruhunu birlikte yaşamak üzere İstanbulluları Büyük Taarruz'u anmaya davet etti.

Yenikapı’da 30 Ağustos Salı günü yapılacak etkinliğin programı şöyle:

- 19:00 Kapı Açılış

- Moğollar Konser

- 21.00 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Konuşması

- ‘Kuvayi Milliye’den Kurtuluşa’ Senfonik Anlatı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER