İmamoğlu, İstanbul’un, ‘Spor Master Planı’ açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin "Spor Master Planı"nı açıkladı.

İmamoğlu, İstanbul’un, ‘Spor Master Planı’ açıkladı


 İmamoğlu, "İstanbul’un bir spor kenti olması için seferberlik başlatıyoruz. İstanbulumuzu hep birlikte, herkesin her yerde spor yapabileceği bir kente dönüştüreceğiz. Türkiye’de ilk defa bir kent, spor ana planı hazırlayarak seferberlik ilan ediyor” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurumun spor vizyonunu, amaçlarını, stratejik hedeflerini ve projelerini bünyesinde barındıran “Spor Master Planı”nı açıkladı.

İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da katıldığı etkinlikte konuşan İmamoğlu, “Spor Ana Planımızı; İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz, iştirak şirketimiz Spor İstanbul ve BİMTAŞ ekiplerinin yoğun mesaileri ile hazırladık” dedi.

2036 Olimpiyatları için İstanbul’un irade beyanını açıkladıklarını hatırlatan İmamoğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

“İSTANBUL’UN BİR SPOR KENTİ OLMASI İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ: Dünyanın dört bir yanında yapılan bilimsel araştırma sonuçları, kişisel sağlıkta sporun ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Bu anlamda İstanbul’un karnesi zayıf. İşte bütün bu veriler nedeniyle, İstanbul’un bir spor kenti olması için seferberlik başlatıyoruz. İstanbulumuzu hep birlikte, herkesin her yerde spor yapabileceği bir kente dönüştüreceğiz. Türkiye’de ilk defa bir kent, spor ana planı hazırlayarak seferberlik ilan ediyor.

9 BİN 281 KİŞİ İLE ANKETLER YAPTIK: Tesisleşmeye odaklanmadan, sporu bir yaşam biçimi olarak benimsetmek üzerine, sosyal ve kültürel tarafı önceleyen bir plan hazırladık. Spor ana planımızı hazırlarken, dünyadaki diğer şehirlerin planlarını, eylemlerini, fiziksel aktivite ve spor eğilimlerini inceledik. İstanbul’daki envanter durumuna baktık. Üzerinde çalıştığımız analizler sonucunda, semt semt spor skoru haritamızı çıkardık. Ardından bir dizi çalıştay ve odak grup toplantıları yaptık. 12 temada, 200’e yakın paydaşımız ile bir araya geldik ve bu süreç için son derece değerli görüşlerini aldık. Yaptığımız çalıştaylarda, toplum içindeki tüm kişi, kurum ve kuruluşlarının spor ile ilişkilerini ele aldık. Antrenörler, lisanslı faal sporcular, spor okulu yöneticileri, federasyon yöneticileri ve hane halkından oluşan toplam 9 bin 281 kişi ile anketler yaptık.

VİZYONUMUZ, YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK AKTİF BİR İSTANBUL: İBB’nin bu konudaki vizyonu, sporu yaşam biçimi olarak benimsemiş, yaşam kalitesi yüksek aktif bir İstanbul. Tüm İstanbulluların fiziksel aktivite ve hareketlilik düzeyini yükseltmek; toplumsal ve bireysel sağlık düzeyini yükseltmeye katkıda bulunmak; lisanslı ve faal sporcu sayısının artmasına katkıda bulunmak; spor olanaklarından yararlanan kişi sayısını artırmak, yerel, ulusal ve uluslararası spor etkinliklerini artırmak; spor gönüllüğünü geliştirmek ve gönüllü sayısını artırmak, spor yönetiminde katılımcılık, hesap verilebilirlik ve şeffaflığı sağlamak amacındayız bu kapsamda kurumlar arası eşgüdümü önem vereceğiz.

STRATEJİK HEDEFLERİ AÇIKLADI: Spor yapılabilecek mekân sayısını da artırma hedefindeyiz. Hayata geçirmek istediğimiz tüm bu stratejik hedefler, ‘2025 kısa vade’, ‘2035 orta vade’ ve ‘2050 uzun vade’ olacak şekilde aksiyon dönemlerine ayırdık. Master planımızı hazırlarken, eş zamanlı olarak da farklı hedef kitleler için çok sayıda projeyi başlattık. 18 Ekim 2021’de hizmete aldığımız ‘Yürü Be İstanbul’ uygulamamızla, 90 bin kullanıcıya ulaştık. Seneye 250 bin kullanıcıyı hedefliyoruz. 2021’de haftanın 4 günü, Kadıköy-Beşiktaş, Üsküdar-Eminönü olmak üzere, 2 hatta, 6 seferde etkinlikler düzenledik. Günde ortalama 300 katılımcıya ulaşıyoruz. ‘Evde Egzersiz’ programımızı hayata geçirdik. Herkesin evinde düzenli egzersiz yapabilmesi için, haftanın her günü @ibbsporistanbul instagram hesabımızda uzman eğitmenleri İstanbullularla buluşturuyoruz. 2021’de 285 bin seans canlı yayın yaptık. ‘Açık Hava Egzersizleri’ projemizi hayata geçirdik. 2019’da 20 ilçede, 38 losyonda, 38 bin 939 seans yaptık. 2021’de; 37 ilçede, 220’nin üzerinde losyonda, toplam 183 bin seansa ulaştık.

HEDEF HER İSTANBULLUYU SPORLA BULUŞTURMAK: Uzun bir seferberliğe ve yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculuğun adı, ‘İstanbul’u spor kenti yapma yolculuğudur.’ Tüm kesimlerde spora olan ilgiyi artırmak hem takımla yapılan hem de bireysel yapılan sporları herkes için erişilebilir kılmak, daha çok ve daha başarılı milli sporcu yetiştirmek ve her alanda daha çok uluslararası şampiyon yetiştirmek hedefimiz olacak. 16 milyona dokunacak sürdürülebilir bir spor stratejisi ve master planı hazırladık. Hedefimiz; her İstanbulluyu sporla buluşturmak. İstanbul’da spor kültürünü tabana yaymak ve bir olimpizm hareketi başlatmak.  

İNSAN ODAKLI KENT YOLCULUĞU: Bütün hayalimiz, İstanbul’un yakın bir gelecekte milyonlarca insanın spor yaptığı bir kente dönüşmesini sağlamak. Özetle, bu yolculuk, insan odaklı kent yolculuğudur. Tasarladığımız tüm bu yolculuğu ve projeleri hayata geçirmek için daha çok çalışacağız. Hep birlikte hareketli, zinde, mutlu, sağlıklı bir kent olmak için adımlar atacağız. Bu şehrin bütün insanlarının, gerçekten sağlıklı bir bireye dönüşmesini istiyorum. Sağlıklı bireylerin olduğu bir şehir, her konuda dayanıklı bir kent haline dönüşür. Sağlıklı bireylerin olduğu bir şehirde, herkes daha iyi düşünceye, daha pozitif düşünceye sahip olur. Bu da mutlu bir şehir olmamızı sağlar.”

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ve Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ile İBB Spor Kulübü sporcuları da etkinliğin katılımcıları arasında yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2021, 19:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER