İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ perasyonu

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yürütülen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 20 kişiden 18'i gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ perasyonu


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre; FETÖ/PDY soruşturması kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalananların ifadelerinde geçen şüphelilere yönelik çalışmalar sonucunda, İstanbul merkezli Aydın, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.


Gözaltına alınanlardan 10’unun, TSK gizli yapılanması içerisinde ortaokul ve lise öğrencilerini askeri okullara hazırladığı ve askeri okul öğrencilerine örgütsel mahiyette imamlık yaptığı belirlendi. Gözaltına alınan diğer şüphelilerin ise örgütün özellikle İstanbul bölge yapılanmasında örgütsel mahiyette sorumlu düzeyde ve örgütün hiyerarşik yapılanmasında yer alan şüpheliler olduğu ve aralarında ByLock kullanıcılarının bulunduğu saptandı.

Gözaltına alınan 18 şüpheliden 5'inin aktif kamu personeli olduğu, firari 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER