Twitch 'den 1 milyon dolarlık vurgun

Sosyal medya platformu Twitch üzerinden dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen şebekeye yönelik İstanbul merkezli çok sayıda ilde düzenlenen operasyonda, aralarında Twitch fenomenlerinin de bulunduğu 40 şüpheli gözaltına alındı.

Twitch 'den 1 milyon dolarlık vurgun

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen dolandırıcılık soruşturması kapsamında harekete geçen İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Twitch’ isimli sosyal medya platformunda yayın yapan bazı kullanıcılara, kimliği bilinmeyen şahıslarca, başkalarına ait kart bilgileri kullanılarak satın alınan BIT (Twitch para birimi) gönderildiğini tespit etti. Yürütülen soruşturma kapsamında, 31'i Twitch fenomeni onlak üzere toplam 44 şüphelinin yakalanması için bu sabah saatlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın, Eskişehir, Kocaeli, Balıkesir ve Manisa’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında Twitch fenomenleri M.I., B.M., F.B., D.E.T. ve S.E.’nin de bulunduğu 40 şüphelinin yakalandığı öğrenildi.

BAŞKALARINA AİT KARTLARLA BIT ALMIŞLAR

Siber suçlarla mücadele polisinin gerçekleştirdiği operasyonun, kredi kartı dolandırıcılığına yönelik olduğu belirtildi. İddiaya göre; kredi kartı dolandırıcıları, başkalarına ait kopyaladıkları kartları aklamak için bazı Twitch fenomenleriyle anlaşma yaptı. Kopya kredi kartlarındaki paralar, Twitch üzerinden bağış yapılmasını sağlayan ‘BIT’e dönüştürüldü. Daha sonra bu BIT’ler, dolandırıcıların anlaştıkları isimlere bağış olarak gönderildi.

İddiaya göre; dolandırıcılarla anlaşan Twitch fenomenleri, aldıkları paraların büyük oranını sanal para olarak iade etti. Komisyon alarak kopya kredi kartlarının aklanmasına yardımcı oldukları iddia edilen Twitch fenomenleri, geçen yıl sosyal medyada gündem olmuştu. Sosyal medya üzerinden gerçekleştirildiği iddia edilen dolandırıcılık olayını CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin TBMM gündemine taşımıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, geçen kasım ayında bazı ünlü Twitch fenomenleri, bilgilerine başvurmak üzere emniyete çağırılmıştı.

1 MİLYON DOLARLIK VURGUN

Polis ekiplerince yapılan çalışmalarda, kredi kartlarından yapılan vurgunun boyutları da ortaya çıktı. Twitch üzerinden yapılan vurgunun yaklaşık 1 milyon dolar olduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2022, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER