Sütyen kullanımında yapılan 3 hata

Her kadının sık sık karşılaştığı bir sorun: Sütyenlerin hızlı eskimesi, lastiklerinin aşırı esnemesi... Peki bu sorun neden kaynaklanıyor, kadınlar sütyenleriyle ilgili ne hata yapıyor?

Sütyen kullanımında yapılan 3 hata

İngiliz gazetesi Daily Mail, neredeyse her kadının sütyenleri konusunda yaptığı üç hatayı derledi. Sütyenlerinizin hızlı eskimesini istemiyorsanız bunları yapmayın:

1- ÇOK SIK YIKAMAYIN

Sütyenlerinizi aşırı sık yıkamak, esneklik kaybına ve lastiklerin genişlemesine sebep olur. Onları her gün yıkamak yerine üç-dört defa giydikten sonra yıkayın. Çamaşır makinesinde yıpranmayı engellemek için bir yastık kılıfında yıkayın, kurutmadan kaçının.

2- ÇEKMECEDE TUTMAYIN

Birçoğumuzun yaptığı bir hata… Sütyenleri çekmecede tutmak terinizin içine işlemesine sebep olur. Onları çekmecede iç içe katlayarak tutmak yerine askıda tutun ki, havalansınlar. Fakat kendi askılarından asmayın; esnemeyi önlemek için orta noktalarından asın.

3- DOĞRU BEDENİ ALIN

Kadınların birçoğu doğru beden sütyen giydiğini zannediyor ancak araştırmalar bunun tersine işaret ediyor. Zira çoğu, gençlik yıllarından bu yana aynı beden sütyen giyiyor, bu nedenle de hormonlar veya doğumun yarattığı beden değişikliklerini dikkate almamış oluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER