DSÖ'den Mutasyona uğrayan virüs açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Birleşik Krallık'ta Covid-19'a yol açan koronavirüsün mutasyona uğramış çeşitlerine rastlandığına ve bu halinin daha bulaşıcı olup ciddi hastalıklara yol açtığı iddialarına yönelik, "Şimdiye kadar ciddi hastalık veya ölüme neden olma olasılığının daha yüksek olduğuna dair hiçbir kanıt yok" açıklamasını yaptı.

DSÖ'den Mutasyona uğrayan virüs açıklaması


DSÖ internet sitesinden mutasyona uğramış koronavirüs ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, virüs mutasyonunun beklenen bir gelişme olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Geçtiğimiz birkaç gün içinde, Güney Afrika ve Birleşik Krallık'ta COVID-19 virüsünün yeni varyantlarına dair raporlar var. Virüsler zamanla mutasyona uğrar; bu doğal ve beklenen bir şey. DSÖ, bu genetik değişikliklerin virüsün nasıl davrandığını nasıl etkilediğini anlamak için bilim insanlarıyla birlikte çalışıyor.

Birleşik Krallık, bu yeni varyantın daha kolay bulaştığını bildirdi, ancak şimdiye kadar ciddi hastalık veya ölüme neden olma olasılığının daha yüksek olduğuna dair hiçbir kanıt yok.

Sonuç olarak, tüm SARS-CoV-2 virüslerinin bulaşmasını elimizden geldiğince çabuk bastırmamız gerekiyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER