Koronavirüsten 133 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı’nın 24 Aralık’a ilişkin koronavirüs verilerini paylaştı.

Koronavirüsten 133 kişi hayatını kaybetti


Buna göre; son 24 saat içerisinde yapılan 356 bin 106 testten 18 bin 910’u pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 133 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 20 bin 351 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Doğru. Salgını gündemden çıkarmalıyız. Bunun mümkün olduğuna kuşku yok. Vefat ve vaka sayılarında son haftalarda kontrollü seyir devam ediyor. Toplumun genel eğilimi de salgın psikolojisinden uzaklaşma yönünde. Ama: hatırlatma dozlarını yaptırmazsak yorucu gündeme dönebiliriz” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 85.9 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 58.8 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 82.6 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 80.3 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 75.1 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Doğru. Salgını gündemden çıkarmalıyız. Bunun mümkün olduğuna kuşku yok. Vefat ve vaka sayılarında son haftalarda kontrollü seyir devam ediyor. Toplumun genel eğilimi de salgın psikolojisinden uzaklaşma yönünde. Ama: hatırlatma dozlarını yaptırmazsak yorucu gündeme dönebiliriz.”

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2021, 20:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER