İBB'den pahalı dezenfektan alımı iddialarına yanıt

İzmir merkezli firmadan pazarlık usulü ihaleyle pahalı ve lüks dezenfektan alımı yapıldığı iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi.

İBB'den pahalı dezenfektan alımı iddialarına yanıt


 
Açıklamada koronavirüse karşı en etkin ve halkın sağlığına zarar vermeyen en güvenilir dezenfektan ürünleriyle mücadele edildiği belirtilerek, “Dünyayı kasıp kavuran Covid-19’a karşı en etkin ve halkın sağlığına zarar vermeyen en güvenilir dezenfektan ürünleriyle mücadelesini sürdürüyor. İBB bu kapsamda, dünyanın ve Türkiye’nin pek çok kentinde kullanılan dezenfektan ürünleri tercih ediyor" denildi.

Açıklamada. İBB'in Türkiye’de de ilk vakanın görülmesinen dört gün önce, 7 Mart’ta Koronavirüs Timi’ni tanıttığı ve dezenfekte ve hijyen çalışmalarına ara vermeksizin devam ettiği kaydedilen açıklamada, alınan dezenfektanların kalitesinin yüksek olduğu ve piyasa fiyatlarının çok altında olduğu belirtildi.

Açıklamada “İBB, her zaman halkın sağlığını düşünerek en etkili ve yararlı ürünleri kullanmaktadır. Dünyanın pek çok kentinde ve Türkiye’nin bir çok şehrinde de olduğu gibi İBB, güvenilir ve etkili dezenfekte ürünlerini kullanmaktadır.

Piyasa fiyatının yarısın da çok altında gerçekleşen bir alımla kullanılmaya başlanan dezenfektan ürünleri, insana yönelik hiçbir zararlı olumsuz etki içermemektedir. En küçük bir araştırmayla da bu gerçekler görülebilmektedir.

İBB bu anlayışla, hele de bu salgınla mücadele sürecinde çalışmalarını halkın sağlığını korumak, halkın yararına faaliyetler gerçekleştirmek üzere çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir” denildi.

 Açıklamada ayrıca ürünün ithal olmadığı vurgulanarak, şu bilgiler verildi:

"Tamamiyle yerli ve milli bir üründür. Ürünün hem antiseptik olarak; hem de dezenfektan olarak tescillenmiş yerli malı belgeleri bulunmaktadır. Bu nedenle ürün temininde yurt dışına bağımlı kalınmamakta ve ihtiyaç halinde ürün temini hemen yapılabilmektedir. Ayrıca ürün direk olarak üreticiden alınmaktadır. Ürün İzmir menşeili olmakla beraber üretim yeri İstanbul’dur. Yukarıda belirttiğimiz tüm özelliklerden ötürü;

Kullanılan ürün; diğer antiseptik ve dezenfektanlar ile karşılaştırıldığında daha etkili ve güvenilir bir üründür. İstenildiği taktirde ürünün etken maddesiyle ilgili literatür bilgileri paylaşılabilecektir."

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER