İmamoğlu: Taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nın, ilkini 2016 yılında düzenlediği “CHP Beylikdüzü Vefa Ödülleri”nin beşincisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapıldı.

İmamoğlu: Taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün ülkenin içinde bulunduğu koşullar Cumhuriyet'imize yakışan koşullar değildir. Devlet kurumlarının hali, devlet - yurttaş ilişkileri, demokrasinin ve hukukun içine düşürüldüğü şartlar Cumhuriyetimize asla yakışmıyor" dedi.

  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, "Samida" grubu konser verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

“VEFA KAVRAMI EN FAZLA CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NE YAKIŞACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İÇİN YOLA ÇIKTIK: Vefa Ödül törenlerini 5. kez düzenliyoruz. Vefa Ödülleri sürecinde sadece bir yılı ne yazık ki pandemiden dolayı kaybettik. Altıncı olacaktı ama olsun. Niçin yola çıktık? Vefa kavramının en fazla Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışacağını düşündüğümüz için yola çıktık. Çünkü çok iyi biliyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun büyük eserine vefa duygusu hissetmeden Cumhuriyet Halk Partili olunmaz. Çünkü biliyoruz ki kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin önderlerine, isimsiz kahramanlarına vefa hissetmeden Cumhuriyet Halk Partili olunamaz. Bizim partimiz; iktidar olduğu süreçte ayakta kalan, muhalefete düşer düşmez yok olan, gelip geçici partilere benzemez.

VEFA KIYMET BİLMEK HAKLININ HAKKINI TESLİM ETMEKTİR: Bizim partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, kişilerin değil Cumhuriyetin ve halkın partisidir. Bizim partimiz ilke ve değerlerin partisidir. Vefa da bu değerlerden birisidir. Vefa duygusunu yitirirsek özümüzden uzaklaşır, geçmişimizle bağımızı koparırız. Elbette vefa sadece de geçmişe dönük hissedilebilecek bir duygu da değildir. Bugün aynı yolda yürüyen bizler, aynı mücadele içinde ter döken risk üstlenen yara alan herkes yol arkadaşlarının vefa duygusunu en güçlü bir biçimde hissedebilmelidirler. Çünkü vefa aynı zamanda kıymet bilmektir. Vefa haklının hakkını teslim etmektir. Vefa iyi günde de zor günde de yol arkadaşlarımızla dostluğu dayanışmayı, sevgiyi ve saygıyı en üst seviyede gösterebilmektir.

BUGÜN ÜLKENİN İÇİNDE BULUNDUĞU KOŞULLAR CUMHURİYET'İMİZE YAKIŞAN KOŞULLAR DEĞİLDİR: Saygıdeğer Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıklıkla ifade ettikleri gibi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hep birlikte adım atmaktayız. Ve hepimiz biliyoruz ki bugün ülkenin içinde bulunduğu koşullar Cumhuriyet'imize yakışan koşullar değildir. Devlet kurumlarının hali devlet, yurttaş ilişkileri, demokrasinin ve hukukun içine düşürüldüğü şartlar cumhuriyetimize asla yakışmıyor. Örneğin iş bulamayan işinden kazandığıyla geçinemeyen milyonlarca yurttaşımızın yaşama koşulları, Cumhuriyetimize 21 yüzyıldaki Cumhuriyetimize yakışmıyor. Örneğin kadınların maruz kaldığı, maruz bırakıldığı koşullar Cumhuriyet'imize yakışmıyor. Örneğin, gençlere ve çocuklara sunulan imkanların azlığı, yetersizliği daha da önemlisi adaletsizliği, Cumhuriyetimize yakışmıyor. O nedenle işte bu büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailesine büyük görevler düşüyor. Öncelikle partimize, partimizin bütün üyelerine yönetici kadrolarına büyük görev düşüyor. Ve tabii ki milletimizin her bir ferdine büyük görevler düşüyor. Hep birlikte ikinci yüzyıla cumhuriyetimizin değerlerine yürekten sahip çıkan cumhuriyeti, demokrasiyle güçlendirecek, hukuk devleti ve sosyal adalet ilkeleriyle zenginleştirecek bir yeni yönetimle süreci, en güçlü sürece taşımak zorundayız.

BU BÜYÜK AİLEYLE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ: Ülkemizin içine düşürüldüğü bu zorlu durumdan çıkarıp herkesin mutlu olacağı ve umutla bağlanacağı bir ülkeye çevirmek mecburiyetindeyiz. Her birimiz yaptığımız görevleri, bulunduğumuz mevki ve makamları en üst sorumluluk ve ciddiyetle hareket etmek mecburiyetindeyiz. Gerçekten çok zorlu ve hassas bir süreçten geçtiğimizi hepimiz biliyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri en zorlu günlerdir bu günler diye düşünüyorum. Ancak moralimizi en üst seviyede tutmak da zorundayız. İnancımızı, enerjimizi potansiyelimizi en üst seviyede tutmak ve en üst seviyede yaşatmak zorundayız. Kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler geçmişte olduğu gibi yarın da bu güzel aileyle bu büyük aileyle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte başaracağız.

CHP, ÜLKE TARİHİNİN EN KÖKLÜ VE EN İNANÇLI DAVASININ PARTİSİDİR: Başarmak için sadece iki şeye ihtiyacımız var. Birincisi hiçbirimiz küçük büyük demeden üstümüze aldığımız görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmek. Diğeri ise hepimiz yol arkadaşlığımızın önemini ve yol arkadaşlığımızın değerini bilerek mücadele etmek. Ellerin attığı değil dostun attığı gülün inciteceğini bilerek, titiz bir şekilde hareket etmek. Değerli konuklar çok kıymetli genel başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurtuluş ve kuruluş mücadelesine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vefa borcu olduğunu yürekten hisseden insanların partisidir. Cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe, adalete, eşitliğe bir ömür adayan insanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülke tarihinin en köklü ve en inançlı davasının partisidir. O dava muasır medeniyetler seviyesine erişmiş özgür, eşit ve mutlu insanların yaşadığı tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti davasıdır.

TAVİZ VERMEDEN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ: Büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailesini bir arada tutan davamızdan ve değerlerimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Cumhuriyet ve demokrasi temelinde buluştuğumuz herkesle her siyasi yelpazeden dostlarımız da genel başkanımızın en güzel ifadesiyle dostlarımızla kol kola yürüyecek ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hep birlikte bir bayram sabahı coşkusu ve mutluluğuyla adım atacağız.

VEFASIZLIK DUYGUSU YAŞATMADAN KİMSENİN KALBİNİ KIRMADAN HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ: Hiç kimseye vefasızlık duygusu yaşatmadan, kimsenin kalbini kırmadan hedeflerimize ulaşmayı mutlaka ama mutlaka ülkemizin her bir vatandaşı için başarmak zorundayız. Bize bu umudu yaşatan bizler bizlere bu dava inancını kazandıran ve vefa kavramına sahip çıkan partimin tüm yönetici ve üyelerine elbette ki içtenlikle şükran duygularımı iletiyorum. Bu yılın vefa ödüllerini kazanan değerli isimleri, saygıdeğer yol arkadaşlarımızı saygıyla yürekten kutluyor ve selamlıyorum. Partimize hizmet etmiş, hayatını kaybetmiş tüm yol arkadaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ben değil, biz demeyi başararak milletimize ve ülkemize hep birlikte en üstün hizmetleri yapmamız dileğiyle sizleri sevgi, saygı ve minnet duygularımla selamlıyorum. Vefa ödüllerinin beşinci yıl dönümü hepimize güzellikler getirmesini diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER