Artık gün ışığı göremeyecek

ABD olimpik jimnastik takımının eski doktoru Larry Nassar, tedavi kisvesi altında 150'dan fazla kadın sporcuyu taciz etmekten 175 yıl hapse mahkum edildi.

Artık gün ışığı göremeyecek

Tıbbi bir amaç gütmeden kadın sporcuları taciz etmekten yargılanan ve hakkındaki 10 suçlamayı kabul eden ABD olimpik jimnastik takımının eski doktoru Larry Nassar davası sonuçlandı. Yargıç Rosemarie Aqualina kararı açıklarken “Hayatınızın geri kalanını ışık görmeden geçireceksiniz” dedi ve ekledi: “Bir daha hapishane dışına adım atmayı hak etmiyorsunuz.”

Kararın açıklanmasının ardından taciz ettiği kadınlara dönen 54 yaşındaki Nassar “Söylediklerinizi ömrüm boyunca unutamayacağım” dedi.
175 yıl hapis cezasına çarptırılan Nassar en az 40 yıl cezaevinde kalacak.

Tıbbi bir amaç gütmeden kadın ve çocuk sporculara çıplak muayene yapmakla suçlanan Larry Nassar daha önce de çocuk pornosu suçlamalarını kabul etmişti.

On yıllar süren tacizler, Nassar’ın bir arkadaşının kızı olan Kyle Stephens’ın yaşadıklarını polise bildirmesinin ardından fark edilmiş, başlatılan soruşturmada 150’den fazla kadın şikayetçi olmuştu.

ABD Jimnastik Federasyonu Başkanı Steve Penny geçen yıl, Nassar’ın dosyasını da içeren bir dizi skandal sonrası istifa etmişti.

Penny, taciz suçlamalarına karşı yeterince hızlı harekete geçmemekle suçlanıyordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER