Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davası başladı

Çukurca'da şehit düşen Piyade Er Yener Kırıkçı'nın 21 Nisan 2019 günü Çubuk’un Akkuzulu Köyü'ndeki cenaze namazına katılan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine yönelik linç girişiminde bulundukları gerekçesiyle 36 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görülüyor

Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davası  başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi davasında ilk dururşma Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşma salonundan izleminlerini aktaran CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, duruşma için alınan güvenlik önlemlerini işaret ederek “Burada alınan önlemlerin dörtte birini almış olsalar öyle bir eylem olmazdı” dedi.

.

“ASIL AMAÇ TÜRKİYE’Yİ KAOSA SÜRÜKLEMEKTİ”

Duruşma salonunda davayı izleyen CHP’li Yeşil, “Sanıkların bırakın pişmanlık duymayı tam aksine bu olayın içinde bilfiil olduklarını bu eylemi bizzat örgütlü bir şekilde yaptıklarını kendileri itiraf etmese dahi sözlü beyanları bunu açık açık ortaya koyuyor. Bu davayı kim planladı? Kimler yaptı? Bu sadece Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bir linç girişiminin ötesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik yapısına yapılan bir kasıttı. Asıl amaçları orada bir kaos yaratıp Türkiye’yi farklı bir kaosa sürüklemekti” diye konuştu.

“BURADA ALINAN ÖNLEMİN DÖRTTE BİRİ ALINSA ÖYLE BİR EYLEM OLMAZDI”

Saldırının planlı ve organize yapıldığını belirten Yeşil, “Bugün o (Akkuzulu Köyü) köy halkından bilfiil o eylemde olanlar var ama asıl bu eylemi yapan failler ortada yok. Planlayanlar ortada yok. Kim bunu planladı? Devlet protokolünün tümü burada olmasına rağmen bırakın önlemeyi… Şu anda bir duruşmaya geldik, sizler de tanıksınız, burada alınan önlemlerin dörtte birini almış olsalar öyle bir eylem olmazdı” diye konuştu.

DEVLET GÖREVİNİ YAPMIYORSA KİMİ SUÇLAYACAĞIZ


Şehit cenazesinin Çubuk Merkez Camii’nde yapılmasının planlandığını ancak bir gün ertelenerek köye alındığını hatırlatan Yeşil, şunları söyledi:

“İlçe başkanımız o gün orada bu provakasyonu yaratanların tümünün (davada) olmadığını ifade ediyor. Bunlar planlı, örgütlü, amaçlı yapılanlar. Bu anlamda devletin parmağı var mıdır? Bunu suçlayarak değil, ki devlet burada senin can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli. Hem de bir şehidin cenazesinde bunu yapmıyorsa, burada ihmali varsa kimi suçlayacağız? Failler ortaya çıkmazsa kimi suçlayacağız? Elbette ki bu sorumluluğu taşıyan insanları suçlayacağız."

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER