NATO liderleri zirvesi başladı

Ukrayna-Rusya gündemiyle toplanan NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi, Brüksel'de başladı.

NATO liderleri zirvesi   başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı toplantı öncesi liderler aile fotoğrafı çektirdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bugün Müttefikler olarak Ukrayna'ya desteğimizi tartışacağız. NATO'nun günümüzdeki ve gelecek yıllardaki savunmasını güçlendirme konusundaki çabalarına da değineceğiz" dedi.

NATO ülkeleri devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı Olağanüstü Liderler Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün başladı. 30 üye ülkenin liderleri, toplantı öncesi aile fotoğrafı çektirdi. NATO'nun güvenliği için kritik olan bir zamanda bir araya geldiklerini belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, şöyle konuştu:

"Kremlin'in nedensiz saldırısını kınamak için ve Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiğimiz destekte birleştik. Bugün müttefikler olarak Ukrayna'ya desteğimizi tartışacağız. NATO'nun günümüzdeki ve gelecek yıllardaki savunmasını güçlendirme konusundaki çabalarına da değineceğiz. Karada, denizde ve havada zaten fazlasıyla yapıyoruz. Bu, Avrupa'daki yeni güvenlik gerçeğine yanıt vermek açısından önemli."

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2022, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER