Üstün zekalı 750 öğrenciye ücretsiz eğitim

Üstün yetenekli çocuklar, tespit edildiği andan itibaren daha zengin bir öğretim imkanı sunmalı. Ayrıca ebeveyn, çocuğun diğer yeteneklerini ortaya çıkarıcı atölye çalışmaları, sosyal etkinlikler, bilimsel projeler gibi faaliyetlerde bulunması için zemin hazırlamalı.

Üstün zekalı 750 öğrenciye ücretsiz eğitim

Aksi halde üstün yetenekliler, kapasitelerine uygun eğitim almadıkları takdirde hem bu yeteneklerinin körelmesine hem de psikolojik olarak sıkıntıya düşmelerine neden oluyor.

Peki maddi durumu iyi olmayan aileler ne yapacak?

Onların da imdadına İstanbul’daki Boğazhisar Eğitim Kurumları yetişiyor. Özel yetenekli öğrencilere göre konumlanan Boğazhisar Eğitim Kurumları, bugüne kadar 750’den fazla sosyo ekonomik düzeyi düşük üstün zekalı öğrenciye ücretsiz eğitim verdi.

Boğazhisar Eğitim Kurumları Kurumsal İletişim Sorumlusu Emrah Demir, sosyo ekonomik düzeyi düşük üstün zekalı öğrencilere yönelik sosyal sorumluluk projesi hakkında şu bilgileri verdi:

ANAOKULUNDAN SEKİZİNCİ SINIFIN SONUNA KADAR

“Boğazhisar Eğitim Kurumları olarak özel çocukların ekonomik yetersizliklerle karşı karşıya kaldıklarında ne gibi problemler oluşacağını net gören bir kurumuz. Elinizde bir cevher var ve siz bu cevheri işleyemezseniz size değer katmayacaktır. Bunun önüne geçmenin öneminin farkındayız. Bu sebeple özel çocuklara yönelik bursluluk çalışmalarımız mevcut. “Enderun”, “Yüzümüzü Güldürecek 100 Çocuk”, “Her Çocuk Özeldir” gibi bursluluk projelerimizle her yıl kontenjanda öğrencilere belirli bir sayıda yer ayırıyoruz. Kuruluşumuzdan bu zamana kadar 750’den fazla öğrenciye bursluluk çalışmalarımızla anaokulundan sekizinci sınıfın sonuna kadar eğitim alma imkanı sağladık.

“20 DEVLET OKULUNA DA ÜSTÜN ZEKALI SINIFI KURDUK”

Bağlı bulunduğumuz Boğaziçi İlim ve Kültür Vakfı da bu yönde çalışmalarına devam ediyor. Sosyal sorumluluk projemiz kapsamında devlet okullarını da unutmadık. İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) 2016 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı “4-4’lük Destek Eğitim Odası” Projesi kapsamında 20 devlet okuluna da Destek Eğitim Odası kuruldu. Bu çok önemli bir çalışma. Bu doğrultuda binden fazla üstün zekalı çocuk bu destek eğitim odalarında ihtiyaçları olan eğitimi alabiliyor.

Yine vakıf olarak bu çalışmalara devam edeceğiz. Birçok projemiz mevcut. AB fonlarından, kalkınma ajansı hibelerinden ve diğer hibe kurum ve kuruluşlarından bu anlamda projelerimiz geçtikçe bu çocukların eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanmalarını sağlamaya devam edeceğiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER