MEB'de görev tanımı değişikliği

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün görev ve yetkilerini belirleyen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde değişiklik yapıldı.

MEB'de görev tanımı değişikliği

Değişiklikle; genel müdürlüğün görevleri arasına “İmam hatip ortaokullarında ve imam hatip liselerinde hafızlık eğitimine yönelik çalışmalar yürütmek” de eklendi.

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde yapılan değişiklik, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Değişiklikle, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün görev ve yetkilerinde değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklikle, genel müdürlüğünün görev ve yetkileri arasına; “İmam hatip ortaokullarında ve imam hatip liselerinde hafızlık eğitimine yönelik çalışmalar yürütmek” düzenlemesi eklendi. Yeni düzenleme ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü; “Din ve ahlak eğitim ve öğretimini güçlendirecek politika ve stratejilerin geliştirilmesi için” gerekli çalışmaları yapacak.

ÜNİVERSİTELER İLE İŞ BİRLİĞİ

Genel Müdürlük; “Görev alanına giren konularda üniversiteler, ilgili kurum ve kuruluşlar ile iş birliği” yapabilecek. “Bakanlık ilgili birimleri ile koordine halinde ülkemize dil, tarih veya kültür birliği bulunan ülke ve topluluklar ile diğer ülkelerle din eğitim ve öğretimi alanında iş birliğine” yönelik çalışmalar yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nün söz konusu değişiklikten önce görev ve yetkileri şöyleydi:

“İmam-hatip liselerinin yönetimine ve öğrencilerinin eğitim ve öğretimine yönelik çalışmalar yapmak ve belirlenen politikaları uygulamak. İlköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında din kültürü ve ahlâk eğitim ve öğretimine ait programlar ile ders kitaplarını, eğitim araç-gereçlerini hazırlamak veya hazırlatmak ve Talim ve Terbiye Kuruluna sunmak. Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.”

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2022, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER