Son anket açıklandı: İşte bu pazar seçim olsa partilerin oy oranları!

Türkiye'nin kilitlendiği 2023 seçimleri yaklaşırken, son anketler de merak konusu oldu. Açıklanan projeler, partilerin oy dağılımını da etkilerken son anketin sonuçları dikkat çekti.

Son anket açıklandı: İşte bu pazar seçim olsa partilerin oy oranları!

Asal Araştırma tarafından ekim ayında 26 ilde yapılan seçim anketinde, ‘Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ sorusu yöneltildi. Anket sonucunda iki partinin yükselişi ile iki partinin düşüşü dikkat çekti.

Ekonomik gelişmeler, açıklanan projeler ve Meclis'teki çalışmalar, partilerin oy oranlarında etkili oldu.

26 İLDE YAPILDI
Son olarak Asal Araştırma şirketi tarafından İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'de 2 bin 312 kişi ile yapılan ankette vatandaşlara, ‘Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?’ sorusu yöneltildi.

5-14 Ekim tarihleri arasındaki yapılan anketin sonuçlarına göre AKP, bir önceki ankete göre oyların yükseltti ve yüzde 38.4 ile ilk sırada yer aldı. CHP ise yüzde 23.5 ile ikinci oldu.  İYİ Parti ise yüzde 11.00'de kalarak üçüncü sırada yer aldı.

Yaptığı çıkışlarla dikkat çeken Ümit Özdağ'ın liderliğini yaptığı Zafer Partisi'nin de oylarını artırdığı görüldü. Diğer partilerin oy dağılımı ise şöyle oldu:

HDP: %10.7

MHP: %9.1

Zafer: %1.5

DEVA: %1.4

Y. Refah: %1.1Saadet Partisi: %0.9

Gelecek Partisi: %0.9

BBP: %0.8

Memleket Partisi: %0.7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER