Eko iklim konferansı Ankara'da başlıyor

Ankara Ticaret Odası’nın öncülük ettiği “Eko İklim: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı” yarın Ankara’da ATO Congresium’da başlıyor.

Eko iklim konferansı Ankara'da başlıyor


Ankara Kent Konseyi, yarın başlayacak ve iki gün sürecek Eko İklim: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde düzenlenecek 40 oturumda 300 konuşmanın “dünyanın geleceği için yapılması gerekenleri anlatacağını” duyurdu.

Zirveden yapılan yazılı açıklamaya göre; “Büyükşehirlerde Yeşil Dönüşüm” başlıklı oturum yarın 18.00’da başlayacak. Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılacağı oturumun moderatörlüğünü ise Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz yapacak.

 “Büyükşehirlerde Yeşil Dönüşüm” oturumunda belediye başkanları, kentlerdeki iklim değişikliği çalışmalarını değerlendirecek, Halil İbrahim Yılmaz’ın sorularını yanıtlayacak.

Oturumdan önce TUBİL Halk Dansları Topluluğu 17.30’da gösteri yapacak. Zirve’nin birinci günü 19.20’de Antakya Medeniyetler Korosu’nun konseriyle tamamlanacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2022, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER