MEB'in yüz yüze sınavına karşı öğretmenlerden kampanya

Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yüz yüze sınav kararından geri dönmesi gerektiğini açıklayarak, sınavların iptal edilmesi için kampanya başlattı.

MEB'in yüz yüze sınavına karşı öğretmenlerden kampanya

MEB koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçti ancak orta okul ve lise öğrencilerinin 4-22 Ocak 2021 tarihleri arasında okulda sınava gireceğini açıkladı. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler ise virüse yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklarını belirterek, uygulamaya karşı çıkıyor.

Eğitim-Sen Muğla Şubesi de sınavların iptal edilmesi için kampanya başlattı. Kampanya hakkında Anka Haber Ajansı’na konuşan Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, salgınla mücadelenin yetersiz olduğunu ve tam kapanma gerektiğini söyleyerek, “Salgın koşullarında yüz yüze sınavlar için öğrenci ve öğretmenlerin okula çağırılması sağlık sorunlarına sebebiyet verecek. Sınavlar iptal edilmeli ve öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemeli” dedi.

Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin de mağdur olduğunu kaydeden Savran, “Sınav yapmak yerine öğrencilerin yanında olmak ve umutlarının sönmemesi için yanında olmak gibi bir görevimiz var. Sınavlar ertelenmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemeli” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2020, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER