Ortaokul ve liselerde ders seçme süreci başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, seçmeli din derslerine özel bir görsel hazırladı.

Ortaokul ve liselerde ders seçme süreci başladı

  Görsel, bazı il milli eğitim müdürlerinin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Görsele tepki gösteren eğitimci Özgür Bozdoğan, "MEB’in görevi öğrencileri bu derslere yönlendirmek değil çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerine göre özgürce ders seçebilmesini güvence altına almaktır” dedi.

Ortaokul ve liselerde ders seçme süreci 3 Ocak'ta başladı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, 21 Ocak’ta son bulacak ders seçme sürecinde öğrencileri din derslerine yönlendirmek amacıyla ‘Kuran-ı Kerim’, ‘Peygamberimizin Hayatı’ ve ‘Temel Dini Bilgiler’ derslerine özel bir görsel hazırladı.

“Dersini Seç, Hakkını Kullan” başlıklı görselde, "Kuran-ı Kerim dersini seçiyorum çünkü; Allah’ın sözlerini öğrenmek ve anlamak istiyorum. Peygamberimizin Hayatı dersini seçiyorum çünkü; Onun hayatını merak ediyorum ve kendime örnek almak istiyorum. Temel Dini Bilgiler dersini seçiyorum çünkü; dinimi en güzel şekilde öğrenmek istiyorum" cümlelerine yer verildi. Görsel, bazı il milli eğitim müdürlüklerinin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Eğitimci Özgür Bozdoğan, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı görsele tepki gösterdi. Görselle öğrencilerin din derslerine yönlendirildiğini belirten Bozdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "MEB’in görevi öğrencileri bu derslere yönlendirmek değil çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerine göre özgürce ders seçebilmesini güvence altına almaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2022, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER