Zelenski'den saldırılarla ilgili açıklama

Zelenski'den   saldırılarla ilgili açıklama


Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusya'nın bu sabah yaptığı füzeli saldırılarda özellikle sivil halkı hedef aldığını söyledi. 

 
Başkent Kiev dahil olmak üzere çeşitli Ukrayna kentlerine yapılan saldırılar hakkında konuşan Zelenski, Rus kuvvetlerinin enerji erzaklarını ve insanları hedef aldığını ifade etti. 

"Bugün zor bir sabaha uyandık" diyen Zelenski, düzinelerce füzenin yanı sıra İran yapımı 'kamikaze dronları' Shahid'lerin de kullanıldığını ifade ederek, "İki hedefleri var; Ülke genelindeki enerji kurumları (...) Panik ve kaos istiyorlar, enerji sistemimizi yok etmek istiyorlar" diye konuştu.

Zelenski, "İkinci hedef ise insanlar. Olabildiğince çok zarar verecek zaman ve yerleri özel olarak seçmişler. Bugün sığınaklarda kalın. Her zaman güvenlik kurallarını uygulayın" dedi.

Zelenski, "Ukrayna bu düşman gelmeden önce de buradaydı, gittikten sonra da burada olacak" ifadelerini kullandı.

Cumartesi günü Kırım'da, Rusya'nın yaptırdığı Kerç Köprüsü'nün patlamasının ardından Rusya bu sabah Ukrayna'nın Kiev, Zaporojye, Dnipro ve Lviv kentlerini vurdu. Başkent Kiev'deki saldırıda en az 8 kişi hayatını kaybetti. 

t24

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2022, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER