4 milyon 789 bin 500 lira ödeme yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'ndan 3 bin 189 şehit yakını ve gaziye bu ay toplam 4 milyon 789 bin 500 lira ödeme yapıldığını açıkladı.

4 milyon 789 bin 500 lira ödeme yapıldı


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada; şehit yakınları ile gazilere maddi ve manevi destek amacıyla 13 Temmuz 2019'da kurulan ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın yürüttüğü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın, 15 Temmuz darbe girişimi, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanların yakınları ile gazilere aylık maddi destek sağladığı anımsatıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle: 

"Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, hak sahiplerine mart ayında yaklaşık 4,8 milyon TL ödeme yaptı. Vakıf tarafından Mart 2022 ödemesi olarak 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine 4 milyon 468 bin 500 TL, Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ve diğer hak sahiplerine 138 bin TL, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olanların yakınları ile gazilere de 183 bin TL olmak üzere toplam 4 milyon 789 bin 500 TL hesaplara yatırıldı.

“ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE BUGÜNE KADAR 104 MİLYON 145 BİN LİRALIK ÖDEME YAPILDI”

Vakıf, kurulduğu günden bu yana tüm hak sahiplerine toplam 104 milyon 145 bin destek sağladı.

Vakıf, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası ile Beşiktaş’taki terör saldırısının ardından ve Zeytin Dalı Harekâtı sonrası toplanan meblağı kamu sermayeli bankalarda nemalandırarak, şehit yakınları ve gazilere aylık düzenli maddi destekte bulunuyor. Hak sahiplerine Nisan 2021’den bu yana aylık düzenli bin 500 TL ödeme yapılıyor.

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, ayrıca hak sahiplerine Ramazan ve Kurban bayramlarında bin 100 TL ikramiye, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde de ek olarak bir aylık tutarında ödeme yapıyor. Vakıf, maddi desteğin yanı sıra sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle de şehit yakınları ve gazilerin yanında yer alıyor. Özellikle şehit çocuklarına yönelik kültürel geziler ile sportif faaliyetler düzenleniyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER