İhracat beklentisi arttı, ithalat azaldı

Ticaret Bakanlığı, 2022 yılının ikinci çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi'nin sonuçlarını açıkladı

İhracat beklentisi arttı, ithalat azaldı

 Ticaret Bakanlığı’nın Dış Ticaret Beklenti Anketi'ne göre; bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin ihracat beklentisi, bir önceki çeyreğe göre 5,5 puan artarken geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 azalarak 121,3 oldu.

. Buna göre; ihracat beklenti endeksi, bu dönemde bir önceki çeyreğe göre 5,5 puan yükseldi. İlk çeyrekte 115,8 olan endeks, bu yılın ikinci çeyreğinde 121,3 seviyesine çıktı. Ancak endeks, geçen yılın aynı dönemine göre ise 10,7 puan azaldı.

SON 3 AYDA İLİŞKİN BEKLENTİ ENDEKSİ ARTI YÖNÜNDE ETKİLEDİ

Yılın ikinci çeyreğinde, gelecek üç aya ilişkin ihracat beklentisi ve ihracat sipariş beklentisi endeksi artış yönünde, şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyi ve son üç aydaki ihracat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler azalış yönünde etkiledi.

İTHALAT BEKLENTİ ENDEKSİ İLK ÇEYREĞE KIYASLA AZALDI

Bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin ithalat beklenti endeksi ise ilk çeyreğe kıyasla 8,2 puan azalarak 110,6 oldu. Endeks, geçen yılın aynı dönemine göre de 1 puan azaldı.

KAYITLI SİPARİŞ DÜZEYİ İTHALAT ENDEKSİNİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEDİ

İthalat beklenti endeksini, gelecek üç aya ilişkin ithalat beklentisi ve şu anda kayıtlı ithalat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler azalış yönünde, gelecek üç aya ilişkin ithalat birim fiyatı beklentisi ve son üç aydaki ithalat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler ise artış yönünde etkiledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER