İktidar ve muhalefet arasında 'metamfetamin' tartışması

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği “kara para” ve “uyuşturucu” suçlamalarına yanıt verdi.

İktidar ve muhalefet arasında 'metamfetamin' tartışması

Partisinin meclis grup toplantısında konuşan Erdoğan şunları söyledi:

Bu zatın önceki gün bizi, bakanımızı ve emniyet teşkilatımızın tamamını uyuşturucu satıcıları ile aynı cümlede kullanarak sergilediği kepazelik artık tüm sınırların artık aşılması anlamına gelmektedir. Kendisinin siyasetin değil tıp ilminin konusu olduğu tespitimi doğrulayan bu iftiranın hesabını elbette hukuk önünde de soracağız.

Kamuoyu araştırmaları masanın etrafındakileri çıldırtıyor. Uyuşturucuyla mücadelenin çıtasını biz sürekli yükseltiyoruz. Uyuşturucu ticaretine en ağır cezaları veren ülkelerin başında biz geliyoruz Bay Kemal. Biz cari açığımızı uyuşturucu satışıyla kapatıyormuşuz, ya sen kendinde misin?…

“Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin; bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba. Öyle bir şeyler duydum" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu bela ile dünyanın tamamının başı dertte. Ama biliyorum ki senin de başında dertte. Akıl, izan sahibi olan bütün muhalefet gruplarına sesleniyorum.

Bizim uyuşturucu gelirleriyle cari açığı kapatmak gibi bir derdimiz yok. Ama birilerinin kendi siyaset açığını uyuşturucuyla kapatmak istediği de kesin. Üstelik bu kişinin ekonomik krize çare olarak uyuşturucu ve organ kaçaklarından vergi almayı teklif eden bir zihniyet sahip olduğunu da tekrar hatırlatmak isterim.

POLEMİK NASIL BAŞLADI?
CHP lideri Pazartesi akşamı Twitter hesabı üzerinden yayımladığı videoda, iktidara ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "kara para" ve "uyuşturucu" suçlamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu video açıklamasını, "Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehiri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu" mesajıyla paylaştı.

CHP lideri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için şu ifadeleri kullandı:

Gelelim ‘Okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın’ diyen namıdiğer Fotoroman Süleyman’a. (...) Bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. ‘Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız’ dediler ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim ‘Breaking Bad Süleyman’ ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun onlara.

Kılıçdaroğlu'na, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi kurucusu Hacer Foggo da eşlik etti.

Tartışma bugün de ispat polemiği ile sürdü.

SOYLU'NUN YANITI: YAKANI BIRAKMAYACAĞIZ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Pazartesi akşamı Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'na yanıt olarak, "Yakanı bırakmayacağız! Yalanlarını yanına bırakmayacağız! İftiralarını yanına bırakmayacağız!" notuyla bir video yayımladı.

Soylu videoda, Kılıçdaroğlu'nun eski CHP lideri Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'ın istifasını hazmedemediğini iddia etti. 

Soylu videoda şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye Cumhuriyeti Devletine, polisine, jandarmasına, askerine 'uyuşturucu parası ile cari açığı kapatıyorlar' iftirasını atması elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir vatandaşına yakışmıyor, bırakın genel başkan olmasını.

Hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Tazminat davası açıyoruz, hem şahsımız hem de kurullarımız. Eğer bu attığın iftiranın bir kuruşunu ispat etmezsen namertsin diyoruz.

Salı günü de bir basın açıklaması yapan Bakan Soylu, "yalan ve suç makinesi" olarak tanımladığı Kılıçdaroğlu'na tepki gösterirken, "Uluslararası bir istihbarat oyununa düşmektedir. Türkiye'yi yalanlarla karartmaya çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Soylu, "Türkiye uyuşturucunun dörtte üçünü sınırlarından girdiği Ağrı, Van ve Hakkari'de yakalıyor. 2016 tarihinde Türkiye'de uyuşturucu satıcılığından içeride yatan kişi sayısı 35-36 bindi, bu sayı bugün 110 bin. Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını gerçekleştirdik" dedi.

Açıklamasında "Kılıçdaroğlu bir yalan ve suç makinesidir" ifadelerini kullanan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uyuşturucu ticareti suçu karşılıksız kalmayacaktır. Kendi başarısızlığını gölgelemek için yine, yeni, yeniden bir yalana ve iftiraya başvurdu. Peşini bırakmayacağız."

ERDOĞAN: EMNİYET TEŞKİLATIMA BU TÜR BİR İFTİRADA BULUNAMAZSINIZ
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün düzenlenen Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6'ncı Dönem Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Şu anda siz kalkıp da Güneydoğu'da, doğunun değişik yerlerinde uyuşturucu köklerini toplamak suretiyle bu mücadeleyi veren emniyet teşkilatıma bu tür bir hakarette bulunamazsınız, bu tür bir iftirada bulunamazsınız" demişti.

AKP'Lİ ÇELİK: UTANÇ VERİCİ
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Kılıçdaroğlu'nun "Türk siyasi hayatının en vahim ve utanç verici açıklamalarından birine imza attığını" savunmuştu.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Polis ve jandarma teşkilatımıza dönük olarak bu onurlu teşkilatlarımızın uyuşturucu ticareti yaptığından ya da göz yumduğundan bahsetmek başlı başına utanç verici bir iftiradır" demişti.

EMNİYET VE JANDARMADAN SUÇ DUYURUSU
İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kılıçdaroğlu'nun yayımladığı videoyla ilgili suç duyurusunda bulunacak.

İki kurumun Twitter hesaplarından aynı cümlelerle şu mesaj paylaşıldı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teşkilatımızı 'Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak'la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

TARTIŞMA İSPAT POLEMİĞİNE DÖNÜŞTÜ
Süleyman Soylu, yayımladığı videoda Kılıçdaroğlu'nun iddialarını ispat etmesi gerektiğini söylemiş ve "Attığın iftiranın bir kuruşunu ispat etmezsen namertsin" demişti.

Salı günü partisinin Meclis grup toplantısında da videodaki iddialarını yineleyen Kılıçdaroğlu ise Soylu’nun ispatla alakalı sözlerine yanıt vermişti.

Kılıçdaroğlu, Sırbistan’da kırmızı bültenle aranan Jovica Vukotiç’in ve Azeri suç örgütü lideri Rövşen Caniyev’in İstanbul’da öldürüldüğünü; yine İstanbul’da bir AVM'de çıkan silahlı çatışmayı hatırlatmıştı:

“Antalya’da bir başka mafya lideri öldürülmüştü Afgan baronlar zaten İstanbul’da. Uyuşturucunun koç başlılığını yapıyorlar. Orta Doğu’nun en büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkarıp bıraktılar. Birileri devreye girdilere, en büyük uyuşturucu baronunu bir kararla bıraktılar.”

Soylu’ya “Siz bunları görmüyor musunuz?” diye seslenen Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı’nı istifaya çağırmıştı:

“Sırtını mafyaya dayarsan bunları göremezsin. İşte ispatladım ne yapacaksın? Onurun şerefin varsa istifa edersin ya. O değil sadece sarayın da bırakması lazım. Türkiye şu anda Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında geliyor. Türkiye, cumhuriyet tarihinde böyle rezalet görmemişti. Pisliğe battık, devlet çürümeye başladı. Kirli paralar kirli insanları şehirlerimize getirdiler. Türkiye’nin bütün coğrafyasına yayıldılar.”

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2022, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER