Resmi Gazete'de yayımlandı: Akaryakıta ÖTV uygulaması

4760 sayılı ÖTV Kanunu çerçevesinde bazı malların ÖTV tutarlarının yeniden tespitine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Akaryakıta ÖTV uygulaması


Uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurlarında yaşanan düşmeye bağlı akaryakıt fiyatındaki düşme pompaya yansımayacak. Bunun yerine söz konusu düşme oranlarında akaryakıttaki özel tüketim vergisi (ÖTV) arttırılacak.
 
Buna göre, bugünden itibaren uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurlarında yaşanan düşmeye bağlı akaryakıt fiyatlarındaki düşüş, pompa fiyatı yerine ÖTV'ye yansıyacak. Düşüş tutarında ÖTV'de artış olacak. Söz konusu artışlar ise hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek.

Karara göre, söz konusu malların fiyatlarında uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına bağlı olarak artış olması durumunda ise bu malların ÖTV tutarlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacak, ancak artış suretiyle belirlenen her bir yeni fiyat, baz fiyat kabul edilmek suretiyle uygulanacak.

Karar kapsamında belirlenecek özel tüketim vergisi tutarları, her bir mal itibarıyla 2 Nisan 2020 tarihinde uygulanan ÖTV tutarlarını geçmeyecek şekilde uygulanacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2021, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER