İstanbul'da 6 ilçede 30 saat su kesintisi olacak

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Şahintepe -Esenyurt isale hattında yapılacak çalışmalar nedeniyle 6 ilçede 30 saat süreyle programlı su kesintisi uygulanacağını duyurdu.

İstanbul'da  6 ilçede 30 saat su kesintisi olacak


 Buna göre Esenyurt, Başakşehir, Avcılar, Büyükçekmece, Arnavutköy ve Çatalca ilçelerinde 5 Ocak Salı günü 21.00 ile 7 Ocak Perşembe günü 03.00 saatleri arasında su kesintisi uygulanacak.İBB Sözcüsü Murat Ongun, kesintilerin karayolu köprüsü yapımından kaynaklandığını duyurdu. 

İSKİ'den yapılan açıklamada, "Başakşehir İlçesi Ispartakule Mevkii TCDD Karayolu Üst Geçidi inşaatı gereği Şahintepe - Esenyurt isale hattında deplase çalışması yapılacaktır. Bu sebeple 5 Ocak 2021 Salı günü 21.00 ile 7 Ocak 2021 Perşembe günü 03.00 saatleri arasında programlı su kesintisi uygulanacaktır" denildi. 

"KESİNTİ YOL YAPIMINDAN KAYNAKLANIYOR"

İBB Sözcüsü Murat Ongun, kesintilerle ilgili yaptığı açıklamada, su kesintisinin karayolu köprüsü yapımından kaynaklandığını ifade ederek, "Bu çalışmayla; Ankara ve Esenyurt yönünde araçlar beklemeyecek, araç ve demiryolu trafiği güvenli ve kesintisiz olacak, TEM Ispartakule'den Esenyurt'a dönüş sağlanacak" dedi. 

Su kesintisi uygulanacak bölgeler şu şekilde:

Esenyurt'ta; Saadetdere, Turgut Özal, Namık Kemal, Zafer, Akevler, Üçevler, Fatih, Talatpaşa, İnönü, İncirtepe, Yunus Emre Akşemsettin, Süleymaniye, Sultaniye, Yenikent, Balıkyolu, Ardıçlı, Esenkent, Aşık Veysel, Koza, Orhangazi, S. Eyyubi, Örnek, Çınar, Bağlarçeşme, Pınar,  Mehter Çeşme, Mehmet Akif Ersoy ve Güzelyurt mahalleleri

Başakşehir'de; Bahçeşehir 1. ve 2. kısım

Avcılar'da; Yeşilkent mahallesi

Büyükçekmece'de Karaağaç mahallesi

Arnavutköy'de; Hadımköy, Deliklikaya, Ömerli, Yassıören, Yeşilbayır mahalleleri

Çatalca'da Bahsayiş mahallesine 30 saat süreyle su verilemeyecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER