Fiyat İstikrarı Komitesi 2. defa toplandı

Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında ikinci kez toplandı.

Fiyat İstikrarı Komitesi 2. defa toplandı

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında yapılan ikinci toplantısında enflasyondaki gelişmeler ele alındı. Toplantıda, arz talep dengesi ile uyuşmayan fiyat hareketlerinin yakından izlenmesine ve enflasyonla mücadele kapsamında tüm kurumların iş birliğinin en üst seviyede devam ettirilmesine karar verildi. 

 Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından toplantının içeriğine dair yapılan açıklamada, toplantıda enflasyondaki gelişmelerinin ele alındığı bildirildi.

Toplantıda, 2021 yılında fiyatlar üzerinde maliyet yönlü baskıların belirleyici olduğu, tüketici fiyatlarında tüm ana gruplara yayılan artışların gerçekleştiği ve bu durumda kur geçişkenliğinin etkili olduğunun değerlendirildiği belirtildi.

ARZ GÜVENLİĞİNİN DEVAMINI SAĞLAMAK AMACIYLA GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

Açıklamada, "Toplantıda kurumlarımız tarafından gündeme getirilen ve 2022 yılında enflasyonla mücadele sürecini destekleyecek tedbirler bütüncül bir bakış açısıyla ele alınmıştır" denilerek, enflasyonla mücadelede sürecini destekleyecek tedbirler şöyle sıralandı:

"Arz güvenliğinin devamını sağlamak amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasına, tarımsal ürünlerde girdi maliyetlerini azaltmak için kullanılan mekanizmalarda güncellemelerin yapılmasına, arz talep dengesi ile uyuşmayan fiyat hareketlerinin yakından izlenmesine, enflasyonla mücadele kapsamında tüm kurumların iş birliğinin en üst seviyede devam ettirilmesine ve gerekli tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir."

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2022, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER