İstanbul Barosu'nda bir ilk yaşandı

İstanbul Barosu başkanlık seçimleri Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Filiz Saraç, baronun yeni başkanı seçildi.

İstanbul Barosu'nda bir ilk yaşandı

Dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu başkanlık seçimleri bugün saat 09.00’da Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Baro seçimi için dokuz avukat grubundan adaylar yarıştı. Seçimler saat 17.00 itibariyle sona erdi. Sandıklar açıldı, oy sayım işlemi başladı. Oy verme işlemi için dün gece 144 sandık kuruldu. Her sandıkta üç kişi görevlendirildi. 

Resmi olmayan sonuçlara göre, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Filiz Saraç, 7 bin 96 oyla baronun yeni başkanı oldu. Böylece 144 yıllık İstanbul Barosu’na ilk kez bir kadın başkan seçildi.

Bugünkü sonuçla Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun 20 yıllık yönetimi iki yıl daha Filiz Saraç'ın başkanlığında devam etmiş olacak.

Uzun süre yarışı önde götüren Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi adayı Hasan Kılıç, 125'inci sandıktan sonra ikinci sıraya düştü ve seçim yarışında 6 bin 425 oyla ikinci sırada kaldı. 

'144 YILLIK TARİHİYLE HAK MÜCADELESİNİN SİMGESİDİR'
Saraç seçildikten sonra yaptığı konuşmada, "Bana bu onuru yaşatan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İstanbul Barosu 144 yıllık tarihiyle hak mücadelesinin simgesidir. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken, 144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın onuru yaşatan İstanbul Baromuza teşekkür ediyorum. Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bugün bu onuru yaşıyorum. Huzurunda saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre 144 sandıktan adayların aldığı oylar şöyle:

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2022, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER