Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon rakamlarının nisan ayında yüzde 50'in altında tepe yapacağını söyledi.

Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması


 Türkiye'nin 2023 haziran seçimlerine kadar tek haneli enflasyona sahip olacağını aktaran Nebati, "Bu programı uygulamak için 18 aya ihtiyacımız var ve seçimlere kadar 17 ayımız var" dedi.

Bakan Nebati ekonomik program hakkında Japon ajansı Nikkei'ye değerlendirmede bulundu. Bakan Nebati'nin Nikkei'ye yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

TÜRK LİRASINDA DAHA FAZLA DEĞER KAYBI BEKLEMİYORUM: Enflasyon nisan ayında yüzde 50'in altında tepe yapacak. Türk lirasında daha fazla değer kaybı beklemiyorum. 19 Aralık'tan bu yana dövize önemli bir müdahale olmadı. Kur korumalı mevduat planında toplam hacim 272 milyar lirayı aştı. Kur korumalı mevduata 113 milyar lira döviz hesaplarından geldi. İhtiyaç olduğu sürece kur korumalı mevduat sistemi devam edecek. Kur korumalı mevduat sistemi tepe noktasına ulaştığında bir karar vereceğiz. 

18 AYA İHTİYACIMIZ VAR: Enflasyona karşı koruma sağlayacak enstrümanlar düşünüyoruz, ancak bu tür enstrümanlara şu an için ihtiyaç yok. 2023 haziran seçimlerine kadar tek haneli enflasyona sahip olacağız. Bu programı uygulamak için 18 aya ihtiyacımız var ve seçimlere kadar 17 ayımız var. 

LONDRA'DA YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GELECEĞİM: Pazartesi ve salı günü Londra'da yatırımcılar ile bir araya geleceğim. Londra'dan sonra Cumhurbaşkanı'na BAE'de eşlik edeceğim ve G20'nin Jakarta toplantısına gideceğim. Ayrıca Bahreyn'i ve Londra'yı tekrar ziyaret edeceğim. Bahar aylarında Japonya, Çin ve Singapur'a gitmek istiyorum. Uyguladığımız politikadan dönüş yok ve gündemimizde faiz artırımı yok. Türkiye ekonomisi 2022'de yüzde 5 civarında büyüyecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2022, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER